viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.06.20 @ 11:01

Sutra je godišnjica stradanja osmero hrvatske djece koji su poginuli 10. lipnja 1993. godine. Sveta misa za poginulu djecu biti će kod spomenika Osmice u 18,00 sati.

Pripadnici Armije R BiH ispalili su granatu na dječje igralište u Vitezu pri čemu je poginulo osmero djece. Granata je pala samo nekoliko metara od mjesta na kojem je bilo 14 djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece. Troje je od posljedica ranjavanja podleglo u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno.

OGLAS

Sanja Garić, Milan Garić, Dragan Ramljak, Dražen Čečura, Boris Antičević, Sanja Križanović, Augustina Grebenar i Velimir Grebenar, imena su djece koja su tog kobnog dana poginula. Najmlađa žrtva Augustina imala je 9 godina, a najstarija Sanja imala je 18 godina.

OGLAS

Za počinjeni zločin još nitko nije odgovarao, iako su dokazi i video snimci dostupni javnosti te organima koji su dužni procesuirati i pred lice pravde privesti odgovorene za ovaj, jedan od najstrašnijih zločina Domovinskog rata.

OGLAS

“Sjećanja ne blijede, a želja za procesuiranjem odgovornih će biti prisutna sve dok postoji zločin koji je nekažnjen”, poručuju mještani Viteza.

Oglasi
LM