viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.04.23 @ 14:45

Danas je u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu održana tradicionalna svečana sjednica Općinskog vijeća Vitez u povodu 28.4. koji se od 2001. godine obilježava kao Dan općine, u sjećanje na ovaj datum iz 1952. godine kada je Narodna skupština Narodne Republike BiH donijela Zakon o podjeli teritorije, čime je općina Vitez prvi put utvrđena kao teritorijalna, politička cjelina – jedinica lokalne samouprave s utvrđenim sjedištem općine i pripadajućim naseljenim mjestima.

Uz današnje domaćine, općinskog načelnika Borisa Marjanovića i predsjednika Općinskog vijeća Hidajeta Sivru, svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti sa svih razina vlasti, među kojima su bili i prvi zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Marinko Čavara, izaslanica u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš te kantonalni ministri i zastupnici. Nazočni su bili gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici prijateljskog grada Popovače na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, izaslanstvo općine Jakšić prevođeno načelnikom Ivicom Kovačevićem, generalni konzul u Konzulato RH u Vitezu Pero Bilušić te ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH Nikica Pažin. Sjednicu su dolaskom uveličali i drugi uglednici iz javnog života, predstavnici vjerskih, gospodarskih, obrazovnih, kulturnih, sportskih i drugih zajednica.

OGLAS

Na početku sjednice sve okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro te se dotaknuo rada Općinskog vijeća i važnosti obilježavanja Dana općine Vitez.

OGLAS

Brojna postignuća Općine Vitez u proteklom vremenu istaknuo je u obraćanju općinski načelnik Boris Marjanović, koji je nakon čestitke povodom Dana općine naglasio da je tijekom prošle godine u Vitezu, u projekte asfaltiranja uloženo više od milijun konvertibilnih maraka. „Prometnice su prevažne za naše sugrađane, za naše gospodarstvenike, a koliko su kvalitetne ceste važne za razvitak Viteza svakodnevno svjedoči i broj novih poslovnih objekta izgrađenih nakon aktivacije parcela izgradnjom novog mosta na rijeci Lašvi i servisnih prometnica. S time u vezi najavljujem kako nas i u ovoj godini očekuju novi projekti, kako u urbanom tako i ruralnom dijeli općine Vitez te Poslovnom centru 96– 2“, rekao je Marjanović, te dalje nastavio:

OGLAS

„Za projekte iz domena vodoopskrbe izdvojili smo u 2022. godini 250.000 KM čime nastojimo stabilizirati sustav vodoopskrbe, smanjiti gubitke, korak po korak mijenjati dotrajale cijevi. Oko 350.000 KM smo uložili u kanalizacijski sustav, a uz sve navedeno treba dodati kako je u završnoj fazi rekonstrukcija Gradskog trga. U ovog godini očekujemo prve korake na uređenju Gradskog parka, vidljive iskorake u gradnji nove lamele Doma zdravlja i adaptaciji zgrade Odjela Općinskog suda Travnik sa sjedištem u Vitezu“, zaključio je Marjanović.

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Popovače te načelnik općine Jakšić.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Općine Vitez, a odlukom Općinskog vijeća ove godine titula počasnog građanina pripala je dr. Vladi Tabaku za sveukupan doprinos u oblasti zdravstva. Plaketa općine Vitez dodijeljena je STR „Mega plast“, Muharemu Čupini, Nenadu Rajiću, Udruženju žena „Sultanija“, Hrvatskoj udruzi mladih Središnja Bosna i Udruzi „Fatih gym“. Posthumno su priznanja dodijeljena Ibrahimu Sivru za doprinos u oblasti športa na području općine Vitez i Jozi Grabovcu za sveukupan doprinos društvenoj zajednici, a priznanja su preuzeli članovi obitelji Sivro i Grabovac.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Josip Velte, Pavle Ramljak, Goran Kuzmanović, Amar Helda i Ivana Kuzmanović iz Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, područni odjel Vitez.

Oglasi
LM