viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.04.24 @ 13:39
OGLAS

Danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Vitez, 28.4., datum kojega Općina Vitez od 2001. godine obilježava kao Dan općine, u sjećanje na ovaj datum iz 1952. godine kada je Narodna skupština NR BiH donijela Zakon o podjeli teritorije, čime je općina Vitez prvi put utvrđena kao teritorijalna, politička cjelina – jedinica lokalne samouprave s utvrđenim sjedištem općine i pripadajućim naseljenim mjestima.

Svečanoj sjednici su, uz domaćine općinskog načelnika Borisa Marjanovića i predsjednika Općinskog vijeća Hidajeta Sivru, nazočili brojni uvaženi gosti sa svih razina vlasti, među kojima su bili predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, drugi zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Marinko Čavara, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo, izaslanica u Domu naroda PS BiH Marina Pendeš te premijer KSB Tahir Ledno s ministrima i predsjedatelj Sabora KSB Dražen Matišić. Sjednici je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić, te ostalih gosti iz ove države, predstavnici prijateljskog grada Popovače na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, izaslanstvo općine Jakšić prevođeno načelnikom Ivicom Kovačevićem.

OGLAS

Sjednicu su dolaskom uveličali i drugi uglednici iz javnog života, predstavnici vjerskih, gospodarskih, obrazovnih, kulturnih, sportskih i drugih zajednica.Sjednicu je službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro, a u svojemu obraćanju naglasio je ključne aktivnosti kada je u pitanju rad Općinskog vijeća u proteklom razdoblju.

OGLAS

Općinski načelnik Boris Marjanović u svome obraćanju naglasio je ključne razvojne projekte koje je Općina Vitez provela protekle godine, kao i one koji su u tijeku ili pak pripremljeni za budući period. Pri tome se, gledajući prošlih 12 mjeseci, posebno ističu gradnja nove lamele Doma zdravlja, kao i značajna ulaganja u vodoopskrbu, odvodnju oborinskih i fekalnih voda te gradnju novih i rekonstrukciju postojećih putova.

OGLAS

„Ono što na poseban način želim izdvojiti, kada je u pitanje razdoblje od prošloga Dana općine to su naši napori da konačno našim građanima pružimo urednu opskrbu vodom. Niti jedna općina, a posebno naš Vitez, čijom se razvijenošću dičimo, ne zaslužuje imati redukcije pitke vode. S time u vezi poduzeli smo nove aktivnosti i vjerujem da će se to primijetiti već ove godine. Rekonstruirali smo vodovodnu liniju od Kremenika do Divjaka, te dijelu grada, a trenutno radimo na mjestu ponajvećih gubitaka u Ulici Stjepana Radića“, kazao je Marjanović, te nastavio:

„Govoreći o asfaltiranju lokalnih putova mogu kazati da smo i tu napravili velike iskorake uloživši ukupno više od milijun i dvije stotine tisuća KM. Svjesni smo da se općina godinama suočava sa sustavnim problemima kada je u pitanju odvodnja oborinskih i fekalnih voda. Nagomilane probleme odlučili smo riješiti sustavno, kroz više etapa. Tako je prošle godine oko 600.000 KM uloženo u odvodnju, a najveći iskoraci bili su u gradskom jezgru, od policije do parka te u ulici Josipa Kurevije, lokalitetu Botrine, ali i naseljima Rijeka, Grbavica, Stari Vitez, Dubravica, Ahmići i drugi“, zaključuje Marjanović s isticanjem planova za tekuću godinu, gdje se predviđa nastavak gradnje lamele Doma zdravlja, Odjela Općinskog suda Travnik u Vitezu, dodatno uređenje Gradskog trga i početak dogradnje Dječjeg vrtića.

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Popovače te načelnik općine Jakšić.Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Općine Vitez, a odlukom Općinskog vijeća ove godine plakate su dobili: Mirnesa Abdić- za sveukupan doprinos društvenoj zajednici kroz postignute sportske rezultate; Jasmin Kajmak- zbog požrtvovanosti i savjesnog obavljanja policijskih poslova s ciljem zaštite i očuvanja sigurnosti građana općine Vitez; Josip Filipović- za sveukupan doprinos u razvoju i promociji ugleda općine Vitez u sferi sportskih aktivnosti; Udruga građana Svjetlo Vitez- za sveukupan doprinos društvenoj zajednici kroz humanitarni rad i podizanje svijesti o važnosti zdravlja; Udruga građana Kulturno društvo “Hrvatska žena” Vitez- za sveukupan doprinos na očuvanju kulturne baštine i humanog rada; Nogometni klub “Romari” Vitez- za sveukupan doprinos društvenoj zajednici kroz postignute sportske rezultate; Karate klub “Mladost” Vitez- za sveukupan doprinos društvenoj zajednici kroz postignute sportske rezultate.Također, plakete, i to posthumno su dodijeljene Sulji Viteškiću- za sveukupan doprinos u razvoju sporta, kulture i privrede općine Vitez i Josipi Bralo- za sveukupan doprinos razvoju likovne umjetnosti općine Vitez.

Kada je u pitanju zabavni dio programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travik, Područni odjel Vitez, Davor Mišković, Mela Mušinović, Hana Zlotrg, Ana Marija Krezić i Amar Helda

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM