viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.05.24 @ 10:50
OGLAS

Ciklus tematskih radionica “Majka Priroda” u organizaciji Bosanskog kulturnog kruga nastavljen je 11.5.2024. održavanjem 4. radionice na Konjskoj, padinama planine Vlašić.

OGLAS

Radionica je počela u selu Bukovica, gdje je Slobodan Ličanin Lika kao kinološki sudija, uz odgajivača pasa tornjaka Marka predstavio karakteristike i povijest psa tornjaka, za čiju se postojbinu smatra planina Vlašić. Oni su govorili o specifičnostima ove pasmine i njegovog značaja za vlašićke stočare.

Glavni dio radionice održan je na Konjskoj, nakon dugog uspona do Planinarske kuće Zahumlje.

OGLAS

Asim Grabus s obitelji živi polunomadskim načinom života, provodeći pola godine na Konjskoj, gdje uzgajaju stado ovaca i proizvode čuveni Travnički ili Vlašićki sir. Ovčarski posao se tradicionalno obavljao u njegovoj obitelji i on je sudionicima radionice govorio o poznatoj pasmini ovce Dubska pramenka, tradicionalnom životu ovčara na Vlašiću, načinima i postupcima za pravljenje sira, kojeg su imali priliku probati. Lideri Rlradionice, Irna Mrkonja i Lejla Sujoldžić, uz podršku Lejle Karzić i Affana Inđića, pripremili su zabavne i poučne igre.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM