viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 20.01.24 @ 12:09

Javna ustanova Bolnica Travnik u proteklom periodu pokrenula je brojne projekte na poboljšanju pružanja usluga pacijenata, ali i rada zdravstvenog osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja kemodijaliznog centra za SBŽ privodi se kraju, a vrijednost projekta je blizu 2 milijuna KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 2.000 pacijenata u Federaciji BiH pripadaju jednoj od najranjivijih kategorija zbog svakodnevnog obveznog boravka u bolničkim ustanovama i oslabljenog imunog sustava.

U bolnici u Travniku ovu uslugu u svakom trenutku prima 50-ak pacijenata koji će uskoro svoje tretmane primati u modernim prostorijama čime će iseliti iz prizemnih prostorija travničke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor JU Bolnica Travnik Adnan Šatrović kaže da je vrijednost projekta koji se nakon dvije godine privodi kraju oko 2 milijuna KM.

,,To će biti jedan od najmodernijih dijaliznih centara u državi jer sve gradimo iz temelja kako bismo zadovoljili sve kriterije boravka ovih pacijenata u zdravstvenoj ustanovi. Imat ćemo fin objekt kakav ovi pacijenti, koji su reklo bi se najteži i najranjiviji, zaslužuju”, kaže Šatrović.

Ističe da svaki pacijent tokom svog životnog vijeka na dijalizi provede više od 10 godina po nekoliko sati tjedno te da ambijent u kojem borave mora biti po svim propisima.

Naglasio je da je bolnica u Travniku dugo vremena bila jedino mjesto za dijalizu pacijenata, ali da je otvorenjem centra u Bugojnu sustav znatno rasterećen, ali da i dalje imaju od uvijek oko 50 pacijenata.

Šatrović još govori da je realizaciju ovog projekta, ali i svih drugih projekata pomogao Zakon o konsolidaciji Federalne vlade kao i potpora Vlade ŽSB, ministarstva i zavoda zdravstvenog osiguranja s kojima imaju dobru komunikaciju.

U narednom periodu plan je širenje domena laparoskopske kirurgije, ali i utopljavanje zgrade vrijednosti 1,8 milijuna KM.

,,Trenutno završavam javnu nabavku za utopljavanje zgrade bolnice. To je projekt oko 1,8 milijuna vrijednosti, ali zaista su problem javne nabavke. Svi imamo problem s javnim nabavkama u zdravstvu i netko mora izmijeniti taj domen bar u pogledu zdravstva. Obaraju nam natječaje dok građani čekaju”, pojašnjava Šatrović.

Na kraju je kazao kako će uskoro imati i radionicu gdje će po prvi put u BiH biti prezentiran robot u zdravstvu u BiH u sklopu invazivne kirurgije te da očekuju da će u nekom narodnom periodu kao i svugdje u svijetu to biti praksa i kod nas u svakodnevnim zahvatima.

Oglasi
LM