viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 18.10.23 @ 11:45

Iz Službe za inspekcijski nadzor općine Travnik obavještavaju građane da će u ponedjeljak, 23.10.2023. godine započeti rušenje i uklanjanje stambeno – poslovnog objekta, zgrade “Elma” koja se nalazi u ulici Bosanska br. 59, a kojoj je neposredno ugrožena stabilnost zbog dotrajalosti i većih oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rečeno, uklanjanje zgrade, s obzirom da predstavlja veliku opasnost za prolaznike, kao i susjedne građevine će se izvršavati u periodu od 23. 10. do 23. 11. ove godine, a povremene i privremene obustave u odvijanju prometa su planirane u vremenskom terminu od 08 do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da vlasnici stanova i objekta nisu sami prema postupajućem inspekcijskom rješenju izvršili naloženu upravnu mjeru, objekat će biti uklonjen na trošak vlasnika, uz pomoć i asistenciju organa unutarnjih poslova.

Prije samog rušenja, a na osnovu odobrenja Službe za zajedničke i komunalne poslove općine Travnik, izvršit će se reguliranje prometa, te postaviti odgovarajuće gradilišne ograde, kako bi se onemogućili nekontrolirani pristupi gradilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako je ovo postupak koji ima za cilj da sačuva živote prolaznika, kao i djece koja svakodnevno prolaze Bosanskom ulicom, molimo za dodatni oprez i strpljenje dok postupak uklanjanja objekta traje”poručuju iz Općine Travnik.

Naveli su da će, također, biti riješena privremena obustava kolskog i pješačkog prometa, te da se mole svi sudionici u prometu kao i pješaci da poštuju signalizaciju koja će biti privremeno postavljena na dijelu Bosanske ulice.

Oglasi
LM