OGLAS
Vrijeme objave: 20.06.24 @ 11:47
OGLAS

Nakon što je proteklog tjedna u Vitezu prijavljeno kako je osoba H.B. izvršila napad nožem na djevojku, koja je zbog zadobivenih teških tjelesnih povreda zbrinuta na liječenju javnost se s pravom zgrozila na novi napad usmjeren prema ženama u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

Iako ovaj napad nije, kao neki drugi, punio stupce sarajevskih medija, kao ni druge važne, pozitivne ili negativne scene iz središnje Bosne novinari portala viteški.ba kontaktirali su glasnogovornicu Županijskog tužiteljstva koja je iznijela detalje vezano za ovaj slučaj.

“Vezano za vaš upit, obavještavamo vas da je Županijsko tužiteljstvo tužilaštvo Srednjobosanske županije nakon što je osumnjičeni H.B. (1997 g.) ispitan pred postupajućim tužiteljem u prostorijama Tužiteljstva zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju iz članka  iz člana 166.  stavak 1. Kaznenoga zakona Federacije Bosne i Hercegovine  u vezi sa člankom 28. istoga Zakona, dana 15.06.2024. godine uputilo Županijskom sudu u Novom Travniku prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom.

OGLAS

Ovaj sud je po prijedlogu Tužiteljstva odredio jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom H.B.  iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecanjem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, te postoje naročite okolnosti  koje opravdavaju bojazan da će ponoviti djelo, a za ta kaznena djela može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 (deset) godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, ako bi puštanjem na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnoga reda.

OGLAS

Tužiteljstvo je donijelo zapovijed o provođenju istrage protiv osumnjičenog H.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, te se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je počinjeno predmetno krivično djelo”, stoji u dopisu Tužiteljstva iz Travnika.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM