viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 13:25

Općinsko vijeće Novi Travnik na čelu s predsjedateljem Općinskog vijeća, Selverom Zukićem obilježilo je Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine te Dan civilne zaštite..

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju poginulim braniteljima Armije BiH, a potom i na Spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata i poginulim pripadnicima HVO-a. 

OGLAS

Okupljenim gostima i građanima Novog Travnika najprije se obratio predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik, Selver Zukić koji je u svoje ime, ali i u ime vijeća zaželio svim Novotravničanima, ali i ostalim građanima naše zemlje sretan Dan neovisnosti.

OGLAS

Pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu, Emir Letić također se obratio naglasivši na važnost obilježavanja Dana Civilne zaštite, te se osvrnuvši na dosadašnje uspješno obavljene zadatke koje je Civilna zaštita naše općine izvršila, ali i na realizirane projekte koji su od značaja za lokalnu zajednicu.

OGLAS

Načelnik Stjepan Dujo također je održao govor, a istaknuo je kako je BiH domovina svih naroda koji u njoj žive, te da svi oni zajedničkim snagama trebaju graditi bolje sutra za dobrobit i mir budućih naraštaja. U svom obraćanju Dujo se osvrnuo i na protekle četiri godine te je iznio izvješće kojim je sve goste želio upoznati s odrađenim projektima, dogovorenim prijateljstvima s drugim gradovima, ali i reći o stanju ekonomije, gospodarstva, infrastrukture i drugih važnih segmenata razvoja Općine. Posebno je istaknuo kako Proračun Općine nikada nije bio veći te je s početnih 6 milijuna KM povećan na iznos koji je nešto manji od 25 milijuna KM. Pored toga prepoznati su i mladi, posebno studenti kojima se svake godine omogući stipendiranje ukoliko zadovoljavaju osnovne kriterije, a po čemu je naša Općina također rekorder kada je u pitanju Županija. Posebno pohvalna činjenica je da će porodilje grada imati naknadu u iznosu od 2.000 KM, dok je ranije to bilo 100 KM.

“Svi ovi aspekti, ali i trenutni radovi na području Općine svjedoče kako nastojimo napredovati i našim građanima omogućiti da žive u Gradu mladosti i Mjestu za sve”, istaknuo je Dujo. Za kulturno-umjetnički dio programa pobrinuli su se učenici Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” Vodovod te učenici Osnovne škole “Novi Travnik”.

Oglasi
LM