viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.10.22 @ 11:38

U petak, 28. listopada nakon duge i teške bolesti, u 73. godini života preminuo je nekadašnji načelnik Općine Vitez Ivo Garić. Tim povodom u Općini Vitez danas je održana svečana komemoracija na kojoj su se pokojnog Ive Garića prisjetili članovi obitelji, nekadašnji suradnici ali i aktualno vodstvo Općine Vitez.

Ivo Garić rođen je 1949. godine, a za načelnika Općine Vitez izabran je na sjednici Općinskog vijeća 27.11.1997. Dužnost je preuzeo 1.12.1997. godine i vršio je do 30. svibnja 2000. godine.

OGLAS

Nakon minute šutnje nazočnima se obratila Katica Čerkez, pomoćnica načelnika u Garićevom mandatu, a kasnije i načelnica Općine Vitez. “Ivo Garić je bio izuzetno pozitivna osoba, uvijek vedra i nasmijana duha od kojega nikoga nije boljela glava. Bio je pravi užitak surađivati s njim“, istaknula je Čerkez.

OGLAS

Također, sućut obitelji uputio je i načelnik Boris Marjanović koji je u svojemu govoru kazao: “

OGLAS

Garić je bio načelnik Općine Vitez u jako izazovnom vremenu kada se gradilo međusobno povjerenje, općinske institucije, obnavljala porušena infrastruktura i gospodarstvo. S ovim vremenskim odmakom možemo kazati da je Garić u svojemu poslanju uspio, a uz izvršno- političke dužnosti bio je vrijedan član zajednice, brižan suprug, otac i djed te član lovačkog i šahovskog kluba u Vitez. Svima će nam jako nedostajati, no osnaženi njegovim optimizmom i kršćanskom vjerom sigurni smo da je Ivo na nekome boljem mjestu“, rekao je, između ostalog, Marjanović.

Posljednji ispraćaj i ukop Ive Garića bit će 29. listopada u 15:00 na Gradskom groblju Vitez.

Oglasi
LM