viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.02.24 @ 09:44

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije kontinuirano provode pojačane planske mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa.

Jedan od osnovnih ciljeva navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja prekršaja i krivičnih djela iz oblasti prometa, koje sudionici u prometu čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju prometnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Oglas

Postupajući po navedenoj problematici, policijski službenici PS Bugojno su dana 25.02.2024. godine oko 23:40 sati u mjestu Vrbanja, općina Bugojno, izvršili kontrolu vozača E.O. rođen 1988. godine iz Bosanske Krupe, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Peugeot. Tom prilikom je utvrđeno da E.O. ne posjeduje važeću vozačku dozvolu, dok registracijske oznake ne odgovaraju navedenom vozilu. Provjerom u ROF bazi utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.264,60 KM, zbog čega mu je predmetno vozilo oduzeto.  

Istog dana, oko 22:45 sati policijski službenici PS Travnik su u mjestu Turbe, općina Travnik, izvršili kontrolu vozača M.R. rođen 1977. godine iz Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Chevrolet. Tom prilikom je utvrđeno da je navedenom vozaču već oduzeta vozačka dozvola, a provjerom u ROF bazi je utvrđeno da je isti višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 2.646,4 KM, zbog čega mu je predmetno vozilo oduzeto. Važno je napomenuti da je navedenom vozaču u proteklih 7 dana oduzeto još jedno vozilo zbog neplaćenih novčanih kazni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji sa nadležnim organima, protiv navedenih vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Važno je napomenuti da su službenici policije u toku 2023. godine oduzeli 124 vozila višestrukim povratnicima zbog neplaćenih novčanih kazni, dok je od strane nadležnih sudova vraćeno 68 takvih vozila.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanske županije.

Oglasi
LM