viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.09.23 @ 22:39

U Vitezu je sinoć održan i 12. Memorijalni pohod “Darijan Šarac”.
Pohod su kao i do sada zajednički organizirali HPD ,,Vitez” Vitez i Udruga dijaliziranih i transplantiranih ŽSB.

Darijan Šarac, iz Čitluka, je sa 17 godina preminuo nekoliko mjeseci nakon transplantacije srca i dečko je koji već dvanaest godina okuplja Viteške planinare, ali i druga prijateljska planinarska društva iz Središnje Bosne pa i šire, na ovom pohodu.

OGLAS

Tek nekoliko osoba, te 2011. prilikom petodnevnig hodočašća u Međugorje upoznalo je Darijana i njegovu obitelj koji su Vitežane tako srdačno i toplo primili u svoj dom na okrijepu koja im je itekako bila potrebna. Dobri Darijanovi roditelji Ankica i Željko, koji su i jučer bili u Vitezu cijene to što se u Vitezu već tradicionalno organizira. A zapravo, u Vitezu se ovaj događaj organizira kako bi se odužili za njihovo nevjerojatno gostoprimstvo i 2011. i 2020.
Dakako cilj ovog pohoda je spomen na Darijana, promocija zdravog života, ali i priča o donaciji i transplantaciji organa.

OGLAS

,,Jučer je bio jedan od najljepših pohoda i što se tiče grupe koja je hodala i što se tiče vremenskih prilika koje su bile odlične. Na Zabrđu, gdje nam je bila prva destinacija, Udruga građana “Zabrđe” pripredila nam je čaj, rakiju, hladno pivo, krofne te raznovrsno voće. Hvala im od srca za njihovu višegodišnju potporu kod ovog, ali i drugih pohoda.
Hvala i svim sudionicima”, poručio je Tomislav Žulhević, jedan od sudionika ovog pohoda, član HPD ,,Vitez” i Udit KSB/SBK.

OGLAS
Oglasi
LM