viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.08.22 @ 12:49

Povodom dana nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne 5. kolovoza bit će upriličeno obilježavanje obljetnice Udruge.

Obljetnica će se održati dana 2. rujna 2022. godine u Vitezu sa početkom u 10:30 prema sljedećem protokolu:
– 10:30 polaganje vijenca na središnjem spomen obilježju u Vitezu,
– 11:00 svečana akademija u Hrvatskom domu u Vitezu,
– 12:30 prijateljevanje uz ugodan domjenak u motelu Bor Vitez.

OGLAS

O Udruzi
Inicijativne skupine za utemeljenje Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne započele su sa okupljanjem i evidencijom članstva sredinom 2006. godine u Kiseljaku, gdje su se pod nazivom Udruga Red hrvatskog trolista, registrirali odlikovani pripadnici HVO iz srednje Bosne i Posavine. Neovisno o ovoj skupini u vojarni „Stanislav Baja Kraljević“ okupili su se odlikovani pripadnici HVO-a sa prostora Hercegovine u udrugu naziva Udruga nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne.
U Mostaru 15. ožujka 2007. godine održan je zajednički sastanak inicijativnih odbora ovih udruga na kojem su usvojeni zaključci o nastavku započetih aktivnosti s krajnjim ciljem integriranja i objedinjavanja svih skupina koje predstavljaju i zastupaju nositelje ratnih odličja HVO u BiH. U Kiseljaku 20. lipnja 2009. godine održan je izborni i objediniteljski sabor Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne.
Ciljevi Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne su:
– zaštita statusa i interesa nositelja ratnih odličja,
– očuvanje tradicije i identiteta postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu, te obilježavanje njihovih obljetnica kao i bitnih događaja iz Domovinskog rata u BiH,
– Udruga se posebno angažirala u zaštiti prava svojih članova, tako što predstavlja i zastupa svoje članove u odgovarajućim nadležnim ustanovama i institucijama radi dosljednog ostvarivanja svih prava, potreba i interesa članova Udruge posebice u donošenju propisa o pravima nositelja ratnih odličja i članova njihovih obitelji, te na dosljednoj primjeni svih zakonskih propisa o pravima branitelja i nositelja ratnih odličja.

OGLAS
Oglasi
LM