viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.02.24 @ 15:54

Potpisan je Ugovor kojim se nastavlja jedan od najvažnijih projekata u novijoj povijesti Kreševa. Naime, rikeč je o Ugovoru vrijednom 968.632,11 KM za nastavak rekonstrukcije regionalnog puta R-443. Ovog puta se radi o dionici Alagići – Resnik.

Nakon provedenog postupka Javne nabave, kao najpovoljniji izvođač radova je izabran GP: Dobojputevi d.o.o. i Euro-Asfalt d.o.o., pa su tako Ugovor potpisali Saća Prnjavorac, direktorica Dobojputeva d.d. i Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste Federacije BiH d.o.o. U sklopu ovog projekta će se rekonstruirati regionalni put. Cijelom dužinom će se uraditi nogostupi, kao i kanali za potoke i oborinske vode.

OGLAS

Također, raditi će se i rekonstrukcija mosta kod ”Gospinog kipa” na ulazu u Kreševo, a uraditi će se nova podloga i asfalt, te nogostup od tog mosta do ”Ćilimare”. Naručitelj projektne dokumentacije je Županijska direkcija za puteve Županije Središnja Bosna. Djelatnici Općine Kreševo su u suradnji sa Županijskom direkcijom završili postupak eksproprijacije i na ovoj dionici.

OGLAS

Investitor ovih radova je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a implementator je JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Nadzor ovih radova će provoditi ”AIK Inžinjering” d.o.o. Banovići, koji su nakon provedene Javne nabave bili najpovoljniji.

OGLAS
Oglasi
LM