viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.04.24 @ 08:57

Umirovljenici Županije Središnja Bosna, na sjednici Sabora županijskog Saveza udruga umirovljenika održanoj u Travniku, razmatrali su izuzetno teško socijalno stanje u kojem se nalazi ova populacija.

Stoga su uoči sjednice zakazane u Sarajevu za 25.4.2024.g. (četvrtak), od Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, zatražili hitno poduzimanje sljedećih mjera.

OGLAS

– i dalje insistirati na isplati jednokratne pomoći u visini prosječne mirovine svim umirovljenicima u FBiH, kako bi se djelomično otklonila diskriminacija ove populacije u odnosu na proračunske korisnike kojima je ona isplaćena, piše hronika.ba.

OGLAS

– da se hitno pokrene procedura izmjene i dopune Zakona o MIO kako bi se mirovine usklađivale na osnovu rasta neto plaće te da se izvanredno usklađivanje mirovina regulira zakonom.

OGLAS

– da Vlada FBiH predloži Parlamentu Odluku o izvanrednom usklađivanju mirovina u iznosu 15% .

Ukoliko ne dođe do pomaka u ispunjenju zahtjeva od UO federalnog Saveza udruženja umirovljenika, traže organiziranje prosvjeda najkasnije do rujna ove godine.

Srednjobosanski umirovljenici iskazali su i nezadovoljstvo odlukom Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO konačnim iznosom od 6.55% redovnog usklađivanja mirovina za 2024. godinu. Tim će povećanjem 25.000 umirovljenika ove županije koji primaju najnižu mirovinu dobiti više oko osam maraka, što je po ovim cijenama dovoljno za pet kilograma brašna ili tri litra ulja.

Oglasi
LM