viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.11.23 @ 11:04
OGLAS

Na prijedlog ministrice financija Županije Središnja Bosna, Mirjane Plavčić, Vlada Županije Središnja Bosna usvojila je Nacrt Proračun Županije Središnja Bosna za 2024. godinu u iznosu od 355.265.322 KM. Ovaj proračun predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna Županije Središnja Bosna.

OGLAS

“Usvojeni Nacrt Proračuna ŽSB za 2024. godinu označava značajan korak naprijed za cijelu zajednicu. Ovim proračunom pružamo podršku jedinicama lokalne samouprave u ostvarivanju njihovih razvojno-socijalnih i infrastrukturnih projekata.”, naglasila je ministrica Plavčić dodavši: “Stabilnost javnih financija i dobro funkcioniranje ključnih dijelova društva proizlaze iz sustavnog pristupa odgovornom radu, pomnom planiranju i izvršavanju obveza koje Županija Središnja Bosna dosljedno provodi”.

Usvojeni Nacrt Proračuna ŽSB za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i značajnih socijalnih mjera. Planirane su sredstva za niz kapitalnih i razvojnih projekata, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja su predviđena za transfere iz područja socijalne zaštite, kao infrastrukturna ulaganja, posebice u ključne objekte za ŽSB, poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova, pravosudnih institucija – sudova, i drugih.

OGLAS

Ovom odlukom, Županija Središnja Bosna postaje prva županija u Federaciji koja je usvojila ovaj značajan financijski dokument, a što su uz riječi podrške i pohvale predlagaču potvrdili ministri u Vladi ŽSB i premijer ŽSB.

OGLAS

(ŽO HDZ BiH ŽSB)

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM