viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 09.11.23 @ 11:04

Na prijedlog ministrice financija Županije Središnja Bosna, Mirjane Plavčić, Vlada Županije Središnja Bosna usvojila je Nacrt Proračun Županije Središnja Bosna za 2024. godinu u iznosu od 355.265.322 KM. Ovaj proračun predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna Županije Središnja Bosna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Usvojeni Nacrt Proračuna ŽSB za 2024. godinu označava značajan korak naprijed za cijelu zajednicu. Ovim proračunom pružamo podršku jedinicama lokalne samouprave u ostvarivanju njihovih razvojno-socijalnih i infrastrukturnih projekata.”, naglasila je ministrica Plavčić dodavši: “Stabilnost javnih financija i dobro funkcioniranje ključnih dijelova društva proizlaze iz sustavnog pristupa odgovornom radu, pomnom planiranju i izvršavanju obveza koje Županija Središnja Bosna dosljedno provodi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvojeni Nacrt Proračuna ŽSB za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i značajnih socijalnih mjera. Planirane su sredstva za niz kapitalnih i razvojnih projekata, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja su predviđena za transfere iz područja socijalne zaštite, kao infrastrukturna ulaganja, posebice u ključne objekte za ŽSB, poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova, pravosudnih institucija – sudova, i drugih.

Ovom odlukom, Županija Središnja Bosna postaje prva županija u Federaciji koja je usvojila ovaj značajan financijski dokument, a što su uz riječi podrške i pohvale predlagaču potvrdili ministri u Vladi ŽSB i premijer ŽSB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(ŽO HDZ BiH ŽSB)

Oglasi
LM