viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.04.24 @ 08:17
OGLAS

Posljednjih mjeseci prostor Gradskih bazena u Zenici je veliko gradilište i poprište jednog od najvećih infrastrukturnih projekata posljednji godina.

Sinoć je na gradilište dopremljena čelična konstrukcija za bazene u režiji zeničke kompanije Grading KGM Zenica. Zbog gabarita same konstrukcije, promet je bio privremeno obustavljen, a kako izgleda sama konstrukcija, te trenutno gradilište možete pogledati u videozapisu. Investitor u izgradnju kompleksa bazena u Zenici su Grad Zenica, Zeničko-dobojska županija i FBiH.

OGLAS

Izvođač radova je konzorcij Almy gradnja d.o.o. Zenica i AREL d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad radovima JP za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenica. Planirani rok izvođenja radova prve faze je 12 mjeseci, a radovi su započeli u kolovozu . Prva faza podrazumijeva zemljane, armirano-betonske, građevinske, zidarske radove te natkrivanje objekta, a ukupna vrijednost građevinskih radova na izgradnji I faze objekta iznosi 10.502.214,75 KM.

OGLAS

Zatvoreni olimpijski bazen bit će dimenzija 50×25 metara, a drugi bazen u sklopu tog kompleksa bit će dimenzija 25×12,5 metara. Ovaj kompleks će sadržavati i tribine, svlačionice, fitnes. Objekt je namijenjen za trening plivača i vaterpolista, za trening onih koji se bave drugim sportovima, za obuku neplivača i mlađih uzrasta u plivanju, za invalidne osobe, te za građane Zenice i šireg područja za rekreaciju.

OGLAS

Prva faza izgradnje objekta, prema riječima izvođača radova ide planiranom dinamikom, a ono što vrijedi napomenuti da na izgradnji rade dvije domaće, zeničke kompanije, Almy gradnja i AREL. Procijenjena vrijednost kompletne izgradnje objekta zatvorenog bazena je 20 milijuna KM, a planirano vrijeme izgradnje objekta je 24 mjeseca.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM