viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.05.24 @ 13:46
OGLAS

Posljednjih nekoliko godina članovi Hrvatskog planinarskog društva Vitez sve češće posjećuju vrhove poznatih planina u svijetu.

OGLAS

Ovih dana, aktivni planinari iz Viteza, Agica i Anto Topalović pozdrave šalju s planine Titlis u Švicarskoj. Inače, Titlis (3,020 mnv) je planina zapadnih Alpa, na granici kantona Obvalden i Bern u središnjoj Švicarskoj. Najlakše joj je pristupiti iz grada Engelberga na severnoj strani. Engelberg (1,000 m), koji se nalazi u kantonu Obvalden, ima oko 4 tisuće stanovnika i predstavlja vodeći planinski resort u središnjoj Švicarskoj. Najbliži veći grad je Lucern na sjeveru (35 km), sa kojim je povezan željezničkim prometom, i Zurich (85 km). Grad je poznat po prvoj žičari na svijetu koja povezuje vrh Klein Titlis (3,028 m) kroz tri etape: Geršnalp (1,262 m), Trabsi (1,796 m) i Stand (2,428 m).

Titlis predstavlja dragulj središnje Švicarske, a prekrasan panoramski pogled na snijegom pokrivene planine i Alpske pejzaže daje osjećaj da se nalazite na vrhu svijeta. Ova skijaška oblast ima 25 žičara i ski liftova, preko 80 km staza sa padinama i nagibima koji odgovaraju različitim mogućnostima za vožnju te predstavlja raj za skijaše i snoubordere. Za najmlađe posjetitelje također je osigurana odlična zabava kroz razne aktivnosti i događaje prilagođene djeci i obiteljima. Sezona traje od listopada do svibnja. U ljetnom periodu ova planina je meka za ljubitelje pješačenja i prirode. Titlis je skijaška oblast jedinstvena i po blizini velikog međunarodnog aerodroma u Zurichu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM