viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.01.24 @ 14:43

Tradicionalno i ove godine već 14., po redu “Noćno pješačenje” u organizaciji HPD-a “Vitez” održano je na radost i zadovoljstvo planinara i ostalih ljubitelja prirode.

Bez obzira na najavu niskih temperatura, iste nisu pokolebali stotine planinara iz Viteza i Lašvanske doline da sudjeluju u koloni “zimskih krijesnica” (svitlih baja).

OGLAS

Pored Vitežana u ovoj zimskoj čaroliji bili su i planinari iz Busovače, Nove Bile, Travnika, Zenice, Grahovčića, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa- Uskoplja, Paklareva i Žepča.

OGLAS

Da ova manifestacija prerasta regionalni karakter, svojim dolaskom su potvrdile planinarke iz PD Frankopan – Rokovci – Andrijaševci, mjesta kod Vinkovaca. Sa Gradskog trga na put do Zabrđa je krenulo preko 250 dobro raspoloženih sudionika.

OGLAS

Uz kratke usputne stanke, do viteškog izletišta i vikend naselja Zabrđa, na nadmorskoj visini od 1050 m neprekidna kolona je stigla za oko 3 sata.
Vrijedni članovi udruge građana “Zabrđe” su se i ovaj put potrudili te su na širokom platou iznad vikendice najpoznatijeg vikendaša Veska Filipovića, priredili nezaboravno druženje i okrijepu uz “Zimsku Ivanjsku vatru” (zimski svitnjak).
Kuhano vino, čaj, slasne kobasice, domaća meza, kolači su bili ponuđeni svim pomalo umornim, ali i raspoloženim ljudima dobre volje.

Silaskom u Zaselje druženje je nastavljeno u objektima HPD Vitez, a oni najuporniji su na nogama i uz dobru glazbu kao i uslužne domare dočekali zoru. Atmosfera među mladima, dodatno zagrijana proslavom rođendana jednog veselog Vitežanina kao i odluka dvoje mladih ljudi da ljubav krunišu brakom, stvarajući zajedničku budućnost.


Iako gledano iz kuta starijih planinara, planinarstvo kao stil življenja, poprima nove forme, jedno je zasigurno, a to je da planinarenje, kao društvena vrijednost, hvala Bogu, ima budućnost te će i dalje trajati i trajati, poručili su iz HPD “Vitez” Vitez.

Oglasi
LM