OGLAS
Vrijeme objave: 10.08.23 @ 20:13
OGLAS

Ranije je viteški.ba jedini javio i s javnosti podijelio nove cijene usluga Javnog komunalnog poduzeća Vitkom d.o.o. Vitez, a koje su na snagu stupile od 1.7.2023. godine.

OGLAS

Iako je negodovanje javnosti bilo značajno općinski vijećnici i vijećnice većinom glasova usvojili su povećanje cijena opskrbe vodom, kanalizacijskih usugla kao i usluga odvoza otpada. Za ovo poskupljenje “ruke su digli” vijećnici iz SDA i HDZ-a BiH, Devedesetka (HDZ1990) je bila suzdržana, a protiv SDP. Uz vijećnike ovo poskupljenje su ranije podržali Uprava, Skupština i Nadzorni odbor društva. Dok su pojedinci naglašavali kako je ovo veliki udarac na i ovako loš životni standard građana, posebno nezaposlenih i umirovljenika predlagači su naglašavali potrebu za novim cjenikom kako bi Vitkom d.o.o. Vitez mogao postati ekonomski održivo poduzeće, kao i da su komunalne usluge u Vitezu jedne od najjeftinijih u BiH.

Nama i nije toliko sporno povećanje cijena, više nam je sporna česta redukcija vode, kao i niz problema u svezi kanalizacijskih usluga” kazao je jedan čitatelj za Viteški.ba koji nam je izjavio da od ovoga mjeseca usluge Vitkoma plaća 32,22 KM dok je prošli račun iznosio 21,00 KM. Dakle, 11 KM skuplje, što je za ovog čitatelja, u čiji račun smo imali uvid, poskupljenje od oko 50%.

Drugi čitatelj koji nam je dostavio račun pokazuje iznos za naplatu od 36,81 KM te navodi da je ranije plaćao oko 25 KM. Također razgovarali smo i s D.Š. iz Viteza, koji živi u stanu od 80 kvadrata s još dva člana obitelj te od ovoga mjeseca umjesto ranijih 27 KM plaća 37 KM.

OGLAS

Ono što su Općinsko vijeće kao i Uprava JKP Vitkom Vitez stavili pred sebe sigurno nije nimalo lagan zadatak, no sudeći prema javnom mnijenju dio javnosti ima razumijevanja za ovo poskupljenje, no snažno ističući zahtjeve za, prije svega, urednom vodoopskrbom na cijelom prostoru općine Vitez.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM