viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.09.21 @ 10:29

Kako je ranije i najavljeno, danas (subota, 18. rujna) je u Vitezu svečano obilježena jubilarna, 30. obljetnica od utemeljenja Viteške brigade Hrvatskog vijeća obrane i to u orgnaizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg- Bosne Vitez.

Program je počeo svetom misom zadušnicom za sve poginule i umrle pripadnike Viteške brigade koju je u župnoj crkvi slavio fra Zoran Topalović.

OGLAS

Nakon toga položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima kod zgrade Općine Vitez gdje se molilo i opijelo, a program obilježavanja okončan je druženjem uzvanika i pripadnika brigade u krugu prostorija Udruge dragovoljaca i veterane u Hrvatskom domu u Vitezu.

OGLAS

18. rujna je dan prvog postrojavanja vojne postrojbe u Vitezu u hrvatskim odorama i s hrvatskim znakovljem. Postrojavanje je bilo 1991. godine u Šantićima na nogometnom stadionu. Za vrijeme ratnih sukoba u Vitezu poginule su 653 osobe hrvatske nacionalnost među kojima je bio veliki broj djece, žena i drugih nedužnih civila. Ova, Viteška brigada smatra se ključnim stupom obrane Viteza i opstanka hrvatskog naroda na početku devedesetih na prostoru Središnje Bosne, svojoj pradjedovini. Brigada je sudjelovala i na drugim bojištima izvan općine Vitez, što je posebno naglasio i ratni zapovjednik brigade Mario Čerkez u kolumni za Viteški.ba koju možete pročitati OVDJE.

OGLAS


Ja sam ponosan na moje pripadnike i na Vitešku brigadu koja je u Hagu oslobođena zločina u Ahmićima i svim drugim selima koja su neposredno naslonjena na Vitez, a nastanjeni su s Bošnjacima ili su mješovitog sastava. Sve se to može provjeriti u presudi koja je svima dostupna.
Što reći danas nakon svega što nam je poznato? Rat nikome nije donio ništa dobro i neka nam svima bude pouka da sve pokušamo da do njega više nikada ne dođe.
Na kraju čestitam svim pripadnicima Viteške brigade 30. godišnjicu osnivanja brigade i da ponosno nose ime naše brigade”, kazao je, između ostalog Mario Čerkez.

Oglasi
LM