viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.05.23 @ 07:45
OGLAS

I ove godine na Trgu bana Jelačića od 23. do 25. svibnja 2023. godine održava se Festival jednakih mogućnosti, na kojemu između ostalih autora, izlaže i Stjepan Perković, porijeklom iz Viteza.

Stjepan izlaže svoje radove u različitim slikarskim tehnikama, pa svakako, ukoliko ste danas i sutra u Zagrebu, posjetite ga i razgledajte šta je ove godine pripremio.

OGLAS

Podsjećanja radi, Stjepan Perković je rođen 1974. u Vitezu, BiH. Unatoč cerebralnoj paralizi, vješto se koristi nogama, tako da piše i slika lijevim stopalom. Školovao se u Zagrebu. Slikanjem i pisanjem počinje se baviti 1992. u želji da izrazi duh koji ga pokreće. Zbirku poezije, pod naslovom ” Otisci dubine ”, koju je ujedno i ilustrirao, objavio je 1998. godine. Ilustrirao je sedam knjiga drugih autora – šest zbirki poezije i naslovnicu jednog romana. Od 2001. godine član je međunarodne Udruge slikara koji slikaju ustima i nogama. Diplomirao je slikarstvo na Slobodnoj umjetničkoj akademiji, u klasi profesora Donalda Halla 2007. godine u Splitu. Sudjelovao je u trogodišnjoj slikarskoj radionici, koju je vodio profesor Carmelo Puzzolo.

OGLAS

Sudionik je mnogih likovnih kolonija i radionica, a vodio je i likovno-terapeutske radionice za djecu s poteškoćama u razvoju. Danas se također bavi vođenjem likovnih radionica u vrtićima i osnovnim školama. Svake godine redovito sudjeluje na svibanjskom Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu. Do sada je imao trinaest samostalnih izložbi, te nekoliko desetaka skupnih. Nagrađivani je umjetnik. Živi i radi u Zagrebu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM