viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.04.24 @ 13:13
OGLAS

Jučer je u Travniku održana 42. redovita sjednica županijske Vlade, a na dnevnome redu bilo je niz značajnih točaka.

Vlada je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Proračuna ŽSB za realizaciju financiranja projekata u ukupnom iznosu od 35.000,00 KM. Sredstva će se raspodijeliti kako slijedi:
• Muftijstvo travničko, Travnik izdvaja se iznos od 15.000,00 KM;
• Medžlis Islamske zajednice Vitez izdvaja se iznos od 15.000,00 KM;
• MZ Bare, općina Novi Travnik izdvaja iznos od 5.000,00 KM.

OGLAS

Vlada je usvojila i odluku o preraspodjeli sredstava s Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta na Ministarstvo zdravstva i socijalne politike, a sve kako bi, kazao je resorni ministar zdravstva Anto Matić, ubrzali proces nabavke uređaja za magnetnu rezonancu za bolnice u Travniku i Novoj Biloj, prenosi notra.ba.

OGLAS

“Da bismo mogli pokrenuti proceduru na tom kodu moramo imati pozicionirana sredstva u iznosu od pet milijuna KM. Ministarstvo ima ta sredstva na svojim kodovima, ali zbog zakona o izvršenju proračuna nismo mogli unutar ministarstva to riješiti, pa smo morali odlukom Vlade, na neki način, to posuditi od Ministarstva obrazovanja. Sad kad će sredstva biti pozicionirana već na sljedećoj Vladi formirat ćemo povjerenstvo i krećemo u proceduru nabavke. Ta sredstva su mogla biti izdvojena i rebalansom koji će biti urađen kroz mjesec i pol dana, ali da je ostalo tako, proceduru nabavke ne bismo mogli pokrenuti prije devetog mjeseca. Ovako smo sve ubrzali bar tri ili četiri mjeseca”, rekao je Matić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM