viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.10.23 @ 15:36
OGLAS

Vlada Županije Središnja Bosna na današnjoj sjednici u Travniku donijela je odluku o raspodjeli ukupno 660.000 KM poticaja za poljoprivredu.

Kako je kazao, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽSB Advan Akeljić, taj iznos raspoređen je u tri lota: 100.000 KM je namijenjeno uzgoju svinja, 60.900 KM za plasteničku proizvodnju, a 505.000 KM za primarnu poljoprivrednu proizvodnju – uzgoj muznih krava.

OGLAS

Do kraja godine ostala su još dva lota:
raspodjela za mehanizaciju i stajske objekte za uzgoj stoke.
– Dakle, fizičke i pravne osobe imale su priliku povući od nekoliko stotina do nekoliko tisuća maraka na osnovu dokumentaciju koju su predložili i nakon uvida stanja na terenu. Ministarstvo će nastaviti ovim tempom, nadam se da za iduću godinu imati još više sredstava za primarnu poljoprivrednu proizvodnju jer kako uviđamo tržište je jako „rovito”, sve su teži uvjeti rada poljoprivrednih proizvođača – rekao je Akeljić.

OGLAS

Ministar je posebno naglasio problem štete koje su poljoprivredni proizvođači pretrpjeli ove godine.
-Mi svakodnevno obavljamo razgovore s njima, sve su učestalije štete na usjevima, što od divljači, što od vremenskih neprilika, tako da ćemo pratiti situaciju zajedno s udrugama i s Vladom – rekao je ministar.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM