viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.12.23 @ 18:43
OGLAS

Poslodavcima u FBiH je omogućeno da radnicima isplate do dvije prosječne plaće koje neće biti oporezovane, a kao pomoć usljed inflacije.

Naime, entitetska vlada je danas na prijedlog Ministarstva financija FBiH donijela uredbu kojom se regulira isplata do dvije prosječne plaće, a koja će na snazi biti od dana objave u Službenim novinama FBiH do 30. lipnja sljedeće godine. Kako su objasnili, poslodavac može izvršiti isplatu u iznosu do 2.520 KM i pravo na ovaj dodatni prihod imaju osobe zatečene u radnom odnosu na dan isplate. Dakle, poslodavac nije obavezan dodatno isplatiti do dvije prosječne plaće. Osim toga, može isplatiti manje od navedenog iznosa, piše Klix.ba.

OGLAS

Novac se može isplatiti u razdoblju od dana stupanja spomenute uredbe na snagu, a najkasnije do prestanka važenja uredbe (30. lipnja 2024.). Ukazali su i na sljedeće:

OGLAS
  • Isplata se može izvršiti isključivo na transakcijske račune radnika;
  • Isplata se može izvršiti jednokratnom tranšom;
  • Isplata može izvršiti u šest dijelova, s tim da ukupan iznos ne smije premašiti 2.520 KM;
  • Isplata se vrši za sve radnike koji su bili u radnom odnosu na dan isplate pomoći, bez diskriminacije na bilo koji način;
  • Poslodavac je dužan donijeti interni akt kojim će se, između ostalog, urediti iznos pomoći, datum isplate, broj tranši i uvjeti isplate;
  • Pojedinačni akti, koje donosi poslodavac za ostvarivanje prava iz ove uredbe, obavezno se donose u pisanom obliku.
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM