viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 12.12.23 @ 08:24

U ARD-ovoj seriji „Lohnt sich das“ (Isplati li se), 27-godišnji kuhar u Njemačkoj Niklas otkriva kako u hotelu s pet zvjezdica mjesečno zarađuje 2.700 eura bruto. Niklas radi u hotelu u Cuxhavenu u Donjoj Saskoj. Mladi kuhar je zadužen za priloge, povrće, juhe i vegetarijanska jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moj posao kuhara je, rekao bih, vrlo stresan jer je psihički i fizički zahtjevan. Dakle, imate puno stresa i nosite dio posla sa sobom doma, rekao je Niklas. Niklas ističe da se već navikao na rad blagdanima te kako bi mu pomoć za rad nedjeljom i blagdanima olakšali stres. – Odmor mi više i nije nešto posebno, rekao je mladi kuhar koji, iako uživa u svom poslu, napominje da ima još prostora za napredak, pogotovo kada je u pitanju plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Puno toga se još mora dogoditi prije nego što budem zadovoljan, uključujući i plaću, kaže Niklas, prenosi Fenix-magazin. Mjesečno prima 2.700 eura bruto, s dodatnim satima taj iznos dođe i do 2.790 eura, što mu u konačnici donosi neto prihod od 1.930 eura. – Jako sam ambiciozan. Za mene uvijek postoji korak dalje, rekao je Niklas. Kaže da se ne oslanja na napojnice jer one uvijek variraju. Ipak, Niklas je uvjeren da se njegov rad svakako isplati. Ističe da uživa u svom poslu, da se dobro slaže sa svojim timom te kako mu je posao zanimljiv. Iako želi veću plaću, vjeruje da ipak dobro zarađuje, ali njegova ambicija je daleko od zadovoljenja.

Oglasi
LM