viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.03.24 @ 21:58
OGLAS

Švicarci su na referendumu glasovali za povećanje mirovina zbog povećanja troškova života. Odvojeni prijedlog za postupno podizanje starosne granice za odlazak u mirovinu na 66 godina i više, odbijen je na odvojenom glasovanju širom zemlje.

U nedjelju je 58,2 posto švicarskih birača podržalo inicijativu “Bolji život u mirovini”, koji predlaže dodatnu mjesečnu isplatu mirovine kako bi se pomoglo umirovljenicima koji se bore da spoje kraj s krajem suočeni s inflacijom i rastućim troškovima života.

OGLAS

Inicijativa, koju je pokrenula Švicarska sindikalna federacija i koju su podržale stranke lijevog centra, pozvala je na isplatu 13. mirovine svake godine iz državnog mieovinskog plana za starosne i obiteljske osobe, umjesto standardnih 12, slično dodatnoj 13. plaći koju mnogi zaposleni primaju u Švicarskoj.

OGLAS

“Socijalni pakt u našoj zemlji i dalje funkcionira”, rekao je za švicarsku televiziju RTS predsjednik Saveza sindikata Pierre-Yves Maillard. Istaknuo je da je glasovanje divna poruka svima koji su radili cijeli život.

OGLAS

“Ljudi su ti koji imaju moć u Švicarskoj. Veoma sam ponosan na našu zemlju i našu demokraciju”, dodao je.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM