viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 15:03

Nakon što bolnice u Novoj Biloj i Travniku u tri godine nisu uspjele završiti proceduru javne nabavke dva uređaja za magnetnu rezonancu, Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) na današnjoj sjednici u Travniku donijela je odluku da bolnice dobivena sredstva za tu namjenu vrate.

Vlada je, također, zadužila Ministarstvo zdravstva i socijalne politike ŽSB i Zavod za zdravstveno osiguranje ŽSB da nabave uređaje.

OGLAS

– Prošlo je skoro tri godine kako smo krenuli u proceduru nabavke uređaja za magnetnu rezonancu. Bila je neka zajednička nabavka, pa su bolnice pokušale samostalno to nabaviti. Tender je svaki put pao, pa smo zaključili na Vladi da bi dodijeljeni iznos novca bolnice trebale vratiti, a resorno Ministarstvo će zajedno s Uredom za javne nabavke probati završiti čitavu proceduru – kazao je nakon sjednice Vlade županijski ministar zdravstva Anto Matić.

OGLAS

Za nabavku uređaja županijska vlada planirala je izdvojiti oko 2,5 milijuna, a bolnice su trebala dodati po milijun maraka.

OGLAS

– Ova situacija, realno, bit će bolja i za bolnice jer su dio sredstava one trebale osigurati. Ovako će Vlada preuzeti kompletno financiranje nabavke uređaja. Nakon nabavke po jedan uređaj instalirat ćemo u bolnice u Travniku i Novoj Biloj – dodao je Matić.

On je podsjetio da je Vlada ŽSB svake godine izdvajala između 1,3 milijuna i 1,5 milijuna maraka za sufinanciranje MR pregleda u drugim zdravstvenim ustanovama.

– Svi pacijenti koji su trebali taj pregled oni su ga i dobili. Nabavkom uređaja pokušavamo optimizirati sustav i uštedjeti dio sredstava, te otvoriti nova radna mjesta u bolnicama. Od ponedjeljka kreću aktivnosti na nabavci, iznos je veliki, po zakonu o javnim nabavkama će ići maksimalni rok, tako da će proći neko vrijeme dok uređaji ne budu u bolnicama – zaključio je Matić.

Oglasi
LM