viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.01.24 @ 10:04

Jasmin M. osuđen je na tri mjeseca zatvora jer je vrijeđao tužiteljicu i prijetio joj da će je ubiti, te mu je zbog kaznenog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti ovu prvostupanjsku nepravomoćnu presudu izrekao Općinski sud u Travniku.

Optuženom se stavljalo na teret da je 20. listopada 2022. godine oko 8:40 sati u prostorijama Općinskog suda u Zenici, u hodniku ispred sudnice, ozbiljno prijetio da će napasti R.B., tužiteljicu Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije. Prema optužnici, u nazočnosti supruge K. U., dok su čekali početak ročišta za izjašnjenje o krivici, tužiteljici R.B., koja je postupala u tom predmetu i koja je čekala u hodniku ispred sudnice, glasno je uputio psovke i prijetnje.

OGLAS

“Nakon toga je tužiteljica pozvala službenike Sudske policije, koji su došli iz prizemlja zgrade, i zatražila zaštitu od njih” – navodi se u optužnici. Sudski policajci I.Č. i J.Z. su prišli do njega i legitimirali ga. Jasmin M. je nastavio i dalje prijetiti i vrijeđati tužiteljicu govoreći: “Ti si obično đubre, kolišna si, ista si kepec, kojoj treba k…. “, zbog čega su ga sudski policajci upozoravali na nedolično ponašanje, govoreći da prestane. Međutim, Jasmin M. je to ignorirao te je nastavio s prijetnjama tužiteljici riječima: “Ja ću te naći i neće na ovome stati.”

OGLAS

Duža kazna
“Ako policijski službenici podnesu prijavu, ja ću je ubiti”, dovikivao je optuženi, zbog čega se tužiteljica jako uznemirila i osjetila strah i nelagodu. Sud je donio spomenutu nepravomoćnu presudu po optužnici Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije zbog kaznenog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359, stav 1, Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Međutim, nezadovoljno odlukom prvostupanjsog suda, Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije uložilo je žalbu na prvostupanjsku presudu zbog odluke o kazni, s prijedlogom da Županijski sud u Novom Travniku pobijanu presudu Općinskog suda u Travniku preinači u odluci o kaznenopravnoj sankciji i optuženom Jasminu M. izrekne kaznu zatvora u dužem trajanju, prenose Nezavisne.

Oglasi
LM