viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 25.09.23 @ 09:16

Tužiteljstvo ŽZH žalit će se na odluku suda u Ljubuškom da Denis Buntić ostaje na slobodi. Najavljuju da će se na takvu odluku žaliti.

“Nakon što je dana 23.09.2023. godine u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. (rođen 1982. godine) i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom.
D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH. Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, istaknuli su.

Dana 23.09.2023. godine nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je donio rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu. Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu, najavili su. 

Supruga je pak medijima u Hrvatskoj proslijedila zvučni zapis, na kojem se čuje rasprava, i udarci.  

Oglasi
LM