viteski.ba logo
Zrak u vitezu
//
prihvatni centar Lipa kod bihaća
Vrijeme objave: 22.01.24 @ 11:48

Jedna osoba je smrtno stradala, a druga zadobila teže tjelesne povrede u sinoćnjem međusobnom sukobu migranata u Privremenom prihvatnom centru Lipa kod Bihaća – potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Policijska stanica u Bihaću zaprimila je prijavu vođe tima na osiguranju Prihvatnog centra Lipa iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Oko 18 sati i 40 minuta dojavljeno je kako je unutar samog Centra došlo do međusobnog fizičkog sukoba između grupe migranata, te da ima povrijeđenih. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive policijske snage i situacija je vrlo brzo stavljena pod kontrolu. Međutim, konstatirano je i da su dvije osobe teško povrijeđene, te su odmah vozilima Hitne pomoći transportirane u Županijsku bolnicu u Bihaću – izjavio je glasnogovornik Policije Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije u toku noći, jedna od povrijeđenih osoba, nažalost podlegla je zadobivenim povredama. – Taj strani državljanin zadobio je povrede u predjelu grudnog koša, a nanesene su hladnim oružjem – nožem. Informaciju da je preminuo, dobili smo sinoć oko 22 sata i 30 minuta. Drugoj osobi nanijete su povrede u predjelu ruke i ona nije životno ugrožena. Prema do sada prikupljenim informacijama, radi se o grupi migranata iz Sirije, tako da je pretpostavka da su i ove dvije osobe iz iste zemlje – kazao je Šiljdedić.

Policijski službenici i dalje provode kriminalističku istragu kaznenog djela – ubojstvo, te će više informacija o ovom događaju i razlozima tragičnog ishoda, biti poznato po završetku svih istražnih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM