viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.01.24 @ 18:49

U navedenim aktivnostima uključene su bile i blokade određenih područja za koje postoji sumnja da se na istim okupljaju osobe sklone izvršenju kaznenih djela i narušavanju javnog reda i mira.

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (MUP ZDŽ) izveli su racije u 35 ugostiteljskih i drugih objekata, prilikom čega su pregledali više od 700 osoba.

OGLAS

Kako su priopćili iz MUP-a ZDŽ, u cilju podizanja stupnja sigurnosti na području ZDŽ na razini Uprave policije MUP-a ZDŽ su planirane pojačane preventivne aktivnosti, te je u tom smislu naloženo svim načelnicima policijskih uprava i zapovjednicima policijskih stanica da se izvrši analiza stanja sigurnosti, a potom da se planiraju i organiziraju operativno taktičke mjere i radnje – racije u ugostiteljskim objektima.

OGLAS

U navedenim aktivnostima uključene su bile i blokade određenih područja za koje postoji sumnja da se na istim okupljaju osobe sklone izvršenju kaznenih djela i narušavanju javnog reda i mira.

OGLAS

“Nakon izvršenih analiza, u dane proteklog vikenda, točnije 19. i 20. siječnja 2024. godine, na području cijelog ZDŽ od policijskih timova Uprave policije MUP-a ZDŽ izvršene su racije i pregledi u 35 ugostiteljskih i objekata druge namjene, te je izvršen pretres i pregled 721 osobe”, priopćili su iz MUP-a ZDŽ. U priopćenju su precizirali da su tijekom pretresa i pregleda objekata i osoba pronašli 105 grama droge te dvije drobilice i tri precizne digitalne vage.

“Također je pronađeno i oduzeto 18 predmeta čije držanje nije dozvoljeno građanima, a koji su pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, dokumentirano je šest slučajeva točenja alkohola maloljetnim osobama, zbog čega će biti sankcionirani radnici ugostiteljskih objekata u kojim su maloljetnici usluženi, te devet slučajeva kretanja maloljetnih osoba na javnom mjestu bez nadzora roditelja/staratelja poslije 23 sata, zbog čega će biti sankcionirani roditelji/staratelji po odredbama Zakona o javnom redu i miru ZDŽ”, naveli su iz MUP-a ZDŽ.

Oglasi
LM