viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 03.10.23 @ 07:39

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević danas će u Vladi FBiH održati sastanak sa županijskim ministrima u čijoj nadležnosti je oblast trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Federalnog ministarstva trgovine najavljeno je da će ministri razmotriti pitanja iz oblasti trgovine, s posebnim naglaskom na cijene prehrambenih artikala, kao i unapređenje suradnje u prometu roba i usluga. Također, tema sastanka je i poboljšanje poslovnog okruženja u oblasti trgovine putem unapređenja zakona i propisa, s fokusom na Zakon o unutarnjoj trgovini i Zakon o kontroli cijena, na kojima je Federalno ministarstvo trgovine radilo posljednja četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je ministar Hasičević predsjednik Savjeta za strane investitore Federacije BiH, iz ministarstva ističu da je na sastanku planirana i razmjena informacija o potencijalima za ulaganja i privlačenje investitora, te poboljšanje infrastrukture, s ciljem stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta.

Podsjetimo i da je Vlada Federacije BiH prošlog tjedan donijela novu odluku kojom kao mjeru neposredne kontrole cijena na području FBiH propisuje utvrđivanje maksimalne visine marži u trgovini (kalkulativne cijene) za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na raniju odluku Vlade donesenu krajem kolovoza ove godine, ovom odlukom je povećan broj proizvoda sa 9 na ukupno 15, odnosno, kako je obrazloženo, uvršteno je još dodatnih šest prehrambenih proizvoda za koje je ocijenjeno da su neophodni za podmirenje osnovnih potreba stanovništva.

U entitetu Republika Srpska počela je kampanja “Društveno odogovorni” u sklopu koje su cijene određenih namirnica niže, a kako je najavljeno lista proizvoda koji pojeftinjuju će biti proširena.

Oglasi
LM