viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.01.24 @ 14:24

Upravni odbor BHRT-a jučer je održao izvanrednu sjednicu zbog teškog stanja na BHRT-u te razmatrao niz informacija vezanih za svakodnevne sastanke i komunikaciju s mjerodavnima s ciljem rješenja financijske situacije.

Upravni odbor zahvaljuje svima, od mjerodavnih institucija do vlasti, koji su se uključili u rješavanje problema emitera koji pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu. ”Situacija na BHRT-u je alarmantna, i unatoč mjerama koje je poduzeo i menadžment i Upravni odbor, problemi se ne rješavaju zbog nepoštivanja zakona od strane drugih prema BHRT-u. U razgovorima s menadžmentom, nadležne i mjerodavne institucije ponudile su određena rješenja, što daje nadu za opstanak BHRT-a”, priopćio je Upravni odbor BHRT-a.

OGLAS

Iz Upravnog odbora BHRT-a zahavalili su najširoj javnosti u BiH, koja je prepoznala ozbiljnost situacije u kojoj se našao BHRT te pružila podršku naporima menadžementa i svih radnika BHRT-a da se izađe iz ove agonije koja je izazvana nepotpisivanjem ugovora o prikupljanju RTV takse sa JP EP BiH zbog opstrukcija RTV FBiH.

OGLAS

Veliku podršku BHRT-u, kao javnom servisu koji pokriva cijelu BiH, pružile su brojne međunarodne organizacije i veleposlanstva zemalja članica Europske unije akreditirane u BiH. Međutim, problem još nije riješen. Javnosti je poznato da je naplata RTV takse preko računa Elektroprivrede BiH prestala 31. prosinca prošle godine i da je ovaj javni servis ostao bez osnovnog prihoda. U tom smislu, Upravni odbor apelira na vlast da što prije iznađemo rješenje kako bi BHRT mogao vršiti svoju funkciju. U protivnom slijedi, ne voljom BHRT-a, medijski mrak.

OGLAS

Upravni odbor podržava napore menadžementa koji inzistira da se u novom ugovoru sa Elektroprivredom ostvari zakonski i pravedan način podjele prihoda RTV takse u korist BHRT-a i da se nastavi tragati za konačnim rješenjem kojim će se osigurati stabilno financiranje i sigurna egzistenicju svih uposlenika ove RTV kuće, navodi se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

Oglasi
LM