viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.03.24 @ 08:34

Veliki broj kontroverznih reakcija i prijetnji putem društvenih mreža posljednjih dana usmjeren je prema Franji Šarčeviću, uredniku online portala Prometej i predavaču na Prirodoslovno-matematičkom fakultet.

On je, naime, na platformi X prokomentirao fotografiju gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić s dječakom u uniformi i zelenom beretkom na glavi.

OGLAS

Naveo je kako je ovo “simbol samo jednog poremećenog društva u kojem se BiH nalazi”

OGLAS

“Takva fotografija kojom se na Dan neovisnosti pohvalila socijaldemokratska gradonačelnica Sarajeva, koja dolazi iz nominalno lijeve i najprogresivnije partije ovdje, pa ipak šalje takve militantske poruke i zloupotrebljava dijete, po meni je simbol jednog poremećenog društva. Rekao sam da se bojim da takvom društvu više nitko ne može pomoći”, navedeno je bilo u objavi Šarčevića 1. ožujka.

OGLAS

Poslije toga su krenule uvrede na njegovr račun, ali i prijetnje. “Ovo je profesor na PMF. On predaje našoj djeci. Njemu smeta što svaki Bošnjak i Bošnjakinja moraju njegovati. E što si bio profesor, bio si. Dolazim profesore”, samo je jedna od prijetnji koje je uputio Admir Mujanović, vijećnik Općinskog vijeća Općine Hadžići. U izjavi za N1 Šarčević je kazao da se ne osjeća sigurno nakon prijetnji te da je MUP-u Sarajevske županije i službeno podnio prijave, navodeći da će odgovorni sada policiji morati objasniti prijetnje.

S obzirom da nije prvi put na meti online nasilja i govora mržnje, Šarčević je odlučio napustiti BiH. “Osjećam se uznemireno i to me konstantno prati u različitim segmentima mog života. Umoran sam od toga da objašnjavam razlog svog postojanja i svoje elementarne, moralne činjenice. Ne želim da moja djeca odrastaju u ovakvom društvu. Odlučan sam da odem iz BiH”, zaključio je.

Oglasi
LM