viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.08.21 @ 09:11
OGLAS

Ekspedicija sa članovima Hrvatskog planinarskog društva Vitez iz Viteza Ane Eldić i Nenada Rajića, članovima Planinarskog društva KUK iz Novog Travnika Dragana Piliškića, Miroslava Kajiša, Ive Bavrka i Dragana Mamuše, zajedno sa ostalom ekipom je nakon nekoliko dana boravka u Turskoj uspješno okončana, a zastavice društava su se ponosno zavijorile na vrhu planine Ararat (5137 m/nv).

Inače, planina Ararat se nalazi na sjeveroistoku Turske, 16 km zapadno od Irana i 32 km južnije od Armenije. Radi se snijegom pokrivenoj vulkanskoj kupoli, čija visina doseže 5.137 metara, 355 metara više od najvišeg vrha zapadne Europe (Mt. Blanc 4810).

OGLAS

Završni uspon na vrh je izveden danas 05.08.2021., a članovi ekspedicije su krenuli prema vrhu u 01:00 iz kampa C1 koji se nalazi na 4200m/nv.

OGLAS

Sam uspon je trajao nešto više od pet sati.

OGLAS

Kako nam javljaju članovi ekspedicije iz Viteza, za sada je sve dobro proteklo te će se članovi ekspedicije isti dan u poslijepodnevnim satima spustiti do baznog kampa.

Jedan poseban detalj koji članica Eldić ističe jeste posveta i razlog ekpedicije. Osim što je ispunila svoj san, ekspediciju i ovaj uspon je posvetila tragično nastradaloj Loreni Filipović, svojoj prijateljici koja je prije nekoliko dana život izgubila u prometnoj nesreći u Novom Travniku.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM