viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.23 @ 20:53
OGLAS

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje omogućio je izdavanje Uvjerenja o podacima registriranima u matičnoj evidenciji aktivnih osiguranika, u svim poslovnicama Zavoda, odmah po podnošenju zahtjeva od osiguranika, tj. stranaka, priopćeno je iz Zavoda MIO FBiH.

OGLAS

– U dosadašnjoj praksi procedura izdavanja uvjerenja trajala je i do pet dana, a što je stvaralo probleme osiguranicima, podnositeljima zahtjeva, s obzirom na to da su razlozi zbog kojih se podnose predmetni zahtjevi, kao što su prijave na natječajne procedure, prijave za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite, praćeni kratkim rokovima za dostavu dokumentacije i postupanje.

Izdavanje uvjerenja o podacima registriranima u matičnoj evidenciji aktivnih osiguranika u svim ispostavama Zavoda, odmah po podnošenju zahtjeva, predstavlja jednu od aktivnosti koje su poduzete radi poboljšanja korisničkog iskustva korisnika usluga Federalnog zavoda – navode i dodaju:

OGLAS

U narednom periodu intenzivno će se nastaviti sa daljim mjerama i aktivnostima koje će omogućiti svim osiguranicima i umirovljenicima što lakše i transparentno korištenje usluga Zavoda MIO FBiH.

OGLAS

Uvjerenjem koje se može dobiti odmah u poslovnicama Zavoda MIO jeste i uvjerenje o stažu. Do sada je bila praksa da predate zahtjev, odete u poštu i uplatite 10 KM za uvjerenje plus usluge pošte i vratite se u poslovnicu da predate uplatnicu. Potom čekate nekoliko dana da vam se izda uvjerenje.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM