OGLAS
Vrijeme objave: 12.09.23 @ 13:42
OGLAS

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Hrvatske o rekonstruciji mosta Brčko – Gunja.

OGLAS

Forto je nakon potpisivanja izjavio da je sada na redu izrada projektne dokumentacije, a da se nada da će do kraja naredne godine početi i radovi.

Dodao je da je s hrvatskim kolegom razgovarao o ponovnom uvođenju željezničke linije Sarajevo – Zagreb i olakšavanju carinskih procedura u željezničkom prijevozu.

OGLAS

Forto je naveo da je razgovarano i o nastavku suradnje na izgradnji mostova u Novom Gradu i Orašju, povezivanju brzom cestom iz Hrvatske preko Bosanske krajine prema Sarajevu i Podgorici, te o rekonstrukciji Unske pruge.

OGLAS

Butković je istaknuo da će Hrvatske ceste nakon današnjeg sporazuma hitno krenuti u realizaciju tog projekta po uzoru na dosadašnju suradnju.

OGLAS

Podsjetio je da su zajedničkim trudom već realizirani veliki projekti, kao što su mostovi kod Svilaja i Gradiške, te je istakao da postoji dobra volja s hrvatske strane za realizaciju projekata koje je ministar Forto spomenuo.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM