viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.01.24 @ 09:06

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme preovladava jutros u Bosni i Hercegovini, a nešto manje oblačnosti bilo je na jugu i zapadu zemlje.

Najhladnije bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stupnja Celzijusa, u Livnu minus dva, Tuzli nula, na Sokocu jedan, u Zenici dva, Banjaluci i Ivan Sedlu tri, Bugojnu, Gradačcu i Širokom Brijegu četiri, Sarajevu pet, Mostaru i Trebinju sedam i Neumu deset. “Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tijekom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, djelomično središnjim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, a na planinama je moguć slab snijeg. U kasnim večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini i na zapadu Bosne. Najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 14 stupnjeva”, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

OGLAS

U srijedu se očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od tri do deset, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od osam do 14 stupnjeva.

OGLAS

U četvrtak, umjereno ili pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a najviša dnevna od deset do 16 stupnjeva.

OGLAS

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a najviša dnevna od devet do 14 stupnjeva.

Oglasi
LM