viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.09.23 @ 10:58
OGLAS

Wizz Air je zatvorio svoju bazu na tuzlanskom aerodromu, nešto više od osam godina nakon stacioniranja svog prvog aviona u gradu.

Tokom tjedna, avioprijevoznik prekinuo je većinu svojih operacija iz Tuzle i premjestio svoja dva stacionirana aviona. Lokalnom kabinskom osoblju ponuđena je mogućnost prelaska u druge baze ove kompanije.

Wizz Air će nastaviti održavati operacije iz Basela, Dortmunda i Memmingena do drugog najprometnijeg aerodroma u Bosni i Hercegovini, koje smatra najprofitabilnijim linijama za Tuzlu.

OGLAS

Linija iz Hahna, jedine preostale rute uz gore spomenuti trio, završit će krajem listopada.

OGLAS

Ove nadolazeće zimske sezone, Wizz Air će osigurati ukupno 82.100 sjedala na svojim letovima u Tuzli (u dolascima i odlascima zajedno), što je pad od 72,7 posto u odnosu na prethodnu zimu.

OGLAS

Nadalje, brojka je manja za 75,9 posto u odnosu na 340.200 mjesta koje je prvobitno stavio u prodaju na svojim uslugama u Tuzli za nadolazeću zimu prije nego što je odlučio zatvoriti svoju bazu.

Wizz Air je priopćio da je “izazovno makroekonomsko okruženje, zajedno s kompliciranim vremenskim uvjetima, poput čestih magla” onemogućilo rad velike mreže iz tuzlanskog aerodroma.

Sa svoje strane, Aerodrom Tuzla je rekao da je u pregovorima sa “regionalnim prijevoznicima” oko zamjene dijela prometa Wizz Aira, prenio je Ex-Yu Aviation News.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM