viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 10.11.23 @ 14:08

Prema novim ažuriranim podacima, općine u Federaciji Bosne i Hercegovine unijele su ukupno 152.334 prijave-kućanstva, i ukupno 301.884 osobe za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize, odnosno podrške u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistički pregled objavljen je na web stranici Ministarstva rada i socijalne politike FBiH za 9. studeni. Građani koji ispunjavaju kriterije će se, kako je ranije rečeno, moći prijavljivati do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim ažuriranim podacima, koji su obnavljani svaki dan u 12.30 sati, navedeno je da ima 315.393 potencijalnih osoba za prijavu.

Najviše prijavljenih za pomoć, njih 106.721, dolazi iz kategorije kućanstava u kojim su najviše dva člana umirovljenici čija mirovina nije viša od iznosa zagarantirane mirovine koja je bila u prosincu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, 26.202 prijavljenih kućanstava dolazi iz kategorije onih u kojima žive djeca koja su ostvarila pravo na dječji dodatak.

Slijedi 19.700 prijava iz kućanstava u kojima žive materijalno neosigurane i za rad nesposobne odrasle osobe koje nemaju prijeko potrebnih sredstava za izdržavanje, a kojima je u prosincu prošle godine isplaćeno pravo na stalnu novčanu pomoć.

Stiglo je i 1.328 prijava iz kućanstava u kojima su tijekom prošle godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjelo sa jednim roditeljem koji je dobijao minimalnu plaću od 543 KM ili nije ostvarivao prihode koji se oporezuju.

Najviše prijava stiglo je iz Zenice, njih 11.083.

 class=
Oglasi
LM