viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 30.11.23 @ 14:56

Vlada Federacije BiH donijela je danas dvije odluke o usvajaju programa utroška sredstava kojim se međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3,6 milijuna KM za unaprijeđenje avioprometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna odluka se odnosi usvajanje programa utroška sredstava u iznosu od milijun KM iz Kapitalnog transfera „Kapitalni transferi javnim poduzećima- za unapređenje avioprometa“ Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, a koji se dodjeljuju Javnom poduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sredstva su namijenjena za nabavku sistema za otkrivanje eksploziva za ručni prtljag nadograđenog opcijom za automatsku detekciju oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga odluka o usvajanju utroška sredstava odnosi se na ukupni iznos od 2,6 milijuna KM Tekućeg transfera „Subvencije javnim poduzećima- za unapređenje avioprometa“ Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, kojom se po 1,3 milijuna KM dodjeljuju javnim preduzećima Međunarodna zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla  d.o.o.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor o utrošku dodjeljenih sredstava, kao i da sa javnim poduzećima potpiše ugovore kojim će se urediti način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna poduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o, Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužna sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o usvajanju izvještaja.

Odluke o programu utroška ovih sredstava stupaju na snagu narednoga dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

Oglasi
LM