viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.02.24 @ 13:43

ZENICA – Denin Limo (34), Faruk Sejdić (40) i Adi Aljić (32), osuđeni su na 15 godina zatvora za razbojništvo nad dvije osobe od kojih su prijeteći pištoljma oteli novac i druge predmete.

Njima je Županijski sud u Zenici, izrekao nepravomoćnu presudu i po optužnici Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije i osudio ih na po pet godina. Prema presudi, oni su 03.10.2022. godine oko 00:15 sati u Visokom vozeći se Opelom kojim je upravljao Limo prema mjestu Gornja Vratnica, prvo ispred sebe vidjeli parkiran golf.

OGLAS

Ispred auta su bili A. B. i A. S. koji su pušili cigarete, a trojac je, kada ih je uočio krenuo autom untarag da im prepriječe put kako nitko ne bi mogao proći. Nakon toga, su svi trojica izašli iz auta, a u rukama su imali pištolje.

OGLAS

Razbojnici su prišli vozilu u koje su bili sjeli A.B. i A.S. pa im uz prijenju pištoljima naredili da im daju novac i da izvade sve što imaju kod sebe. “A.B. je u strahu za svoj život jednom od njih predao 26 KM, a potom počeo da traži stvari po vozilu odakle je iz novčanika uzeo 250 eura, kabel od telefona, sat i parfem marke Hugo Boss”, navodi se u presudi.

OGLAS

Drugi razbojnik je držeći pištolj prišao do suvozačeve strane gdje je sjedio A.B i iz ruku mu otrgnuo mobilni “Samsung”, a potom ga pošpricao biber sprejom u predjelu lica. Treći razbojnik je otvorio prtljažnik u namjeri da uzme vrijedne stvari, pa kada u njemu nije pronašao ništa to je rekao ostalima te su nasilnici sjeli u svoje vozilo i otišli.

Na taj način oštetili su A. B. za oko 700 maraka i za sat neutvrđene vrijednosti, a A.S. za oko 350 KM.

“Dakle, uz upotrebu oružja, prijetnjom da će napasti život neke osobe oduzeli su tuđu pokretninu, s ciljem da njenim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist, čime su počinili kazneno djelo razbojništvo iz članka 289. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. i u vezi sa člankom 31. KZ F BiH”, navodi se u optužnici.

Njima je na prijedlog tužiteljstva određen odnosno produžen pritvor. U izrečenu kaznu zatvora uračunato im je vrijeme provedeno u pritvoru: Limi od 25.10.2022. godine do 06.02.2024. godine, Sejdiću od 26.10.2022. godine do 06.02.2024. godine, a Aljiću od 27.10.2022. godine do 06.02.2024. godine.

Presudom su oslobađeni obaveze naknade troškova kaznenog postupka i oni padaju na teret sredstava suda. Oštećeni A. B. se sa imovinskopravnim zahtjevom upućuje na parnični postupak. Sva trojica su već poznati policji zbog različitih kaznenih djela, a Aljić i Sejić su osuđivani zbog krađa droge, nasilničkog ponašanja…

Oglasi
LM