viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 31.01.24 @ 12:30

U okviru jačanja regionalnih veza i suradnje, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, sa suradnicima i ravnateljem Uprave za regionalni razvoj, Ivanom Botom, stigao je danas u službenu posjetu Središnjoj Bosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin posjete je ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić te zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, Radoje Vidović. Posjeta je započela obilaskom Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, simbolizirajući važnost obrazovanja i kulture u jačanju veza između dviju regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak posjete uključuje posjet samostanu u Gučoj Gori, te Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila, naglašavajući suradnju u ovim sektorima. U općini Vitez, planiran je susret s načelnikom Borisom Marjanovićem te posjet spomen obilježju „Osmica“, gdje će biti odana počast žrtvama i položeno cvijeće, što ističe važnost zajedničkog sjećanja i poštovanja povijesti.

Posjeta će biti zaokružena radnim sastankom s političkim predstavnicima hrvatskog naroda u KSB, s ciljem produbljivanja političkih i ekonomskih odnosa. Posjet župana Bobana Središnjoj Bosni simbolizira nastojanje za unaprjeđenjem veza između Hrvatske i Bosne i Hercegovine na različitim poljima, od obrazovanja i zdravstva do političke i ekonomske suradnje. Ovaj posjet također naglašava važnost regionalne suradnje u izgradnji jače i stabilnije budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM