viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 25.01.24 @ 14:54

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Travniku protiv Mirnesa Ramić i Miralema Ramić zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje iz članka 362. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. i člankom 31 (suučesništvo) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku. 
Optuženima se stavlja na teret da su dana 10.09. 2023. godine u večernjim satima u mjestu Turbe, općina Travnik,  dogovorno i zajedno nasiljem prema drugom ugrozili građanski mir i nanijeli laku tjelesnu ozljedu jednoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljedu su nanijeli na način da su u prostoriji caffe Premier u kojoj se nalazilo više osoba, nakon kraće prepirke između oštećenog S. K. i Mirnesa Ramić, Mirnes Ramić obavijestio brata Miralema o prepirci, koji je nakon kraćeg vremena došao vozilom sa ocem do cafee Premier, da bi Mirnes izašao iz objekta te iz vozila kojim se Miralem dovezao iz vozila uzeo drveno štilo, a Miralem metalnu šipku-pajser, te su ušli u caffe Premier i dok je oštećeni sjedio za stolom sa A. L. i H. S., na njega fizički nasrnuli tako što ga je Mirnes udario drvenim štilom, a Miralem metalnom šipkom-pajserom.

Udarce je dobio nekoliko puta u predjelu glave i leđa, kojom prilikom čega su mu nanijeli lake tjelesne ozljede u vidu nagnječenja poglavine, dvije razderno-nagnječene rane na desnoj tjemenoj regiji, razderno-nagnječnu rana na lijevoj tjemenoj regiji, nagnječenje u području desne lopatice, nakon čega su se udaljili iz caffe Premier, a oštećeni potražio liječničku pomoć u JU Bolnica Travnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Oglasi
LM