viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.05.20 @ 13:04

1. Danas je SEDMA VAZMENA NEDJELJA, ujedno Mlada nedjelja. U župnoj crkvi je samo misa rana u 8,00 sati. Ostale mise u 11,00 sati su na grobljima: Dubravica, Krčevine, Donja Večerska, Novo groblje Jardol i Rijeka.U nedjelju su Duhovi patron župe Nova Bila. Pučka misa u Novoj Biloj je u 11,00 sati. Povodom predstojećeg blagdana Duhova u župnoj crkvi svetog Juraja u Vitezu 31. svibnja, subota, s početkom u 18:30 sati, organizira se duhovno bdijenje. Zajedno ćemo moliti, meditirati, pjevati i u prisutnosti Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu moliti za osobni događaj Duhova – osobni susret s Isusom Gospodinom.
2. U sljedeću nedjelju mise su po redovitom rasporedu osim što neće biti mise U Mošunju radi patrona u Novoj Biloj.
3. U utorak je 11. utorak svetom Anti. U pola 5 krunica i pobožnost a u 17,00 sati slavimo svetu misu u Mošunju.
4. ZARUČNIČKI TEČAJ: Ured za brak i obitelj i centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije organiziraju tečaj priprave za sakramentalni brak. Zbog pandemije virusa covid 19, bio je odgođen. No sada su se stvorili uvjeti za održavanje. Novi termin je 06. 06. subota u župnoj crkvi svetog Juraja u Vitezu. Početak je u 09 i 30 sati. Molili bi sve one koji žele prisustvovati tečaju da nam se prijave u župni ured.
5. OBAVIJEST: Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, poslao je svim župama termine za slavlje svete krizme. U Vitezu, slavlje svete krizme je 28. lipnja, nedjelja u 11,00 sati. Dan prije bit će upriličena i ispovijed. Župa Nova Bila krizmu ima 7. lipnja, nedjelja u 11,00 sati, a Busovača 14. lipnja, nedjelja u 11,00 sati. O sljedećim sastancima sa krizmanicima bit ćete obaviješteni pravovremeno. PRVA SVETE PRIČEST u župi Vitez bit će 21. lipnja, nedjelja u 11,00 sati. Također o sastancima sa prvopričesnicima bit ćete obaviješteni.
6. UMRLI U PROŠLOM TJEDNU: Ljiljana Grund, Nikola Bralo, Davor Čerkez i Ivo Jukić.

Izvor: Župa sv.Juraj mečenik

OGLAS

Oglasi
LM