spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.2 ° C
33.2 °
33.2 °
40 %
3kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Intervju Pere Babića za Viteški.ba: Prednosti Boot campa ,,Sensei” i njegovih posebnih karakteristika

- Oglasi -
- Oglasi -

Nepunu godinu dana Vitez ima boot camp koji svojim karakteristikama privlači veliki broj članova. O čemu se točno radi i tko ga vodi, donosimo u intervjuu za Viteški.ba sa idejnim začetnikom i pokretačem, Perom Babićem.

1. Kako se pojavila ideja za ovakvim vidom funkcionalnih treninga, tko stoji iza toga?

- Oglasi -

Ideja se pojavila davno, prije same moje edukacije i školovanja. Cijeli svoj život sam posvetio športu, usmjeravanju mladih ljudi da se bave športom i da na taj način popravljaju svoju psihofizičku snagu i kvalitet svog života. Boot camp je vrsta grupnog treninga koji je nastao po uzoru na američke vojne kampove, gdje se osobe koje vježbaju potiču da idu dalje od svojih mogućnosti u teretani ili nekom zatvorenom prostoru. Koristeći vježbe sa tjelesnom težinom svoga tijela, kao što su sklekovi, čučnjevi, zgibovi, trening sa suspenzijom i burpees (tzv. marinci), trbušnjaci i veliki broj natjecateljskih vježbi u kojima se vježbaći udružuju kako bi motivirali jedni druge i bili si potpora u treningu parova ili malih timova na poligonu boot campa. Sudionici treninga se sprijatelje tijekom treninga, kroz naporne treninge se motiviraju, sociološki ojačaju i razvijaju svoje neotkrivene talente, a rade treninge koji su nastali po uzoru na vojne vježbe i vrste treninga na gore navedenim rekvizitima. Ovakva vrsta treninga jača vaše mentalno zdravlje, smanjuje visok krvni pritisak, oslobađa vas stresa, smanjuje potkožno masno tkivo te poboljšava kondiciju i povećava izdržljivost i snagu. Budući da kod nas u BiH nema niti jedan pravi boot camp koji ima unutarnji i vanjski poligon za trening, odlučio sam se svoju ideju sprovesti u djelo te osnovati Boot Camp ,,Sensei” koji se nalazi na 3000 m3. Idejni začetnik projekta sam ja, Pero Babić, od same ideje, pripreme, realizacije kluba do trenerskih poslova.

- Oglasi -

2. Kojim predmetima se služite na funkcionalnim treninzima?

Na funkcionalnim treninzima se služimo, većinom, ručno rađenim i osmišljenim rekvizitima, poput raznih prepreka, kaveza za zgibove, greda za individualni te drvenih greda za grupni rad, automobilskih guma, sve do velikih kamionskih i traktorskim guma. Koristimo standardne bućice, girje, olimpijske šipke i tegove, konop za penjanje, boks vreće, čekić za udaranje i još veliki broj rekvizita, kao što je uže za preskakanje i TRX traka.

3. Možete li podvući paralelu između fitnesa i vašeg načina treniranja, koja je razlika, što je po vama korisnije?

Ovo pitanje je stvar osobnog izbora, kao i kod izbora sporta, ali naravno da ima razlike. Boot camp je vrsta grupnog treninga čija je velika prednost što se zimi radi u zatvorenom prostoru, a ljeti na otvorenom poligonu.

4. Kada ste službeno počeli s radom, koliko trenutno imate članova?

S radom smo počeli 1. srpnja 2021. godine te je u nepunih godinu dana kroz camp prošlo mnogo vježbaća, a aktivnih članova imamo preko 30. Trudimo se motivirati i uključiti još veći broj članova budući da prostora još uvijek ima.

5. Imate li neki savjet za one koji nisu fizički aktivni?

Građanima Viteza koji su još uvijek nisu odlučili za neki vid fitnessa, poručio bih da se trebaju posvetiti sebi jer svaka neaktivnost dovodi do određenog nezadovoljstva, a svakako i jedna od poznatih poslovica kaže ,,U zdravom tijelu, zdrav duh”.

6. Za kraj razgovora, imate li nekih novih ideja, ulažete li u neke nove projekte?

Sve prethodno rečeno je samo pola našega puta do konačnog cilja, svakodnevno ulažemo u Boot Camp ,,Sensei” i kupovinu i pravljenje novih rekvizita. Ono što posebno ističem i na čemu radim jesu druženja tijekom treninga i nakon treninga, što je osim funkcionalnih treninga najvažniji cilj ovoga campa, zato nam se pridružite i budite dio ove pozitivne priče u Vitezu. Detalje treninga i prostora, prije posjete možete provjeriti na Facebook Boot Camp Sensei – Funkcionalni trening i Instagram _boot.camp.sensei._ profilima ili putem broja 063/919-746.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE