viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.03.24 @ 21:34

Novi Zakon o posredovanju u prometu nekretninama donosi neke novosti koje bi trebale pomoći kupcima u ovim poslovima, osobito pri angažiranju ovlaštenih agencija za nekretnine. Jedan od certificiranih agenata za posredovanje nekretninama je i naš sugrađanin Velimir Didak.

Viteški.ba: Vlasnik ste Agencije ETOS i certificirani agent za posredovanje nekretninama, sukladno novom Zakonu. Čime se sve Vaša Agencija bavi?
Didak: „ETOS“ agencija za poslovanje nekretninama, je ovlaštena agencija za poslovanje nekretninama. To znači da posjedujemo potrebnu dozvolu za rad od Federalnog ministarstva trgovine, tj. da smo upisani u Registar posrednika nekretninama kod nadležnog ministarstva pod registarskim brojem 04/2022. Također, neophodno je naglasiti, da bismo se uopće mogli baviti ovim ozbiljnim poslom, uvjet je da i agent posredovanja u agenciji mora imati licencu za rad, tj. uvjerenje o položenom stručnom ispitu i mora biti upisan u Imenik agenata posredovanja u prometu nekretnina kod gospodarske komore u FBiH. I pored ovih zakonom utvrđenih uvjeta, agencija „ETOS“ ima policu osiguranja od odgovornosti od osiguravajućeg društva, tako da je svaki naš klijent osiguran od bilo koje eventualnu materijalne štete.

OGLAS

Viteški.ba: Što je donio novi Zakon?
Didak: Zakonom o posredovanju u prometu nekretninama (Sl. Novine broj 75 od 22.9.2021. godine) prvi puta je ova djelatnost konačno uređena na prostoru FBiH. Što se tiče konkretnog poslovanja, agencija „ETOS“ sa svakim svojim klijentom mora potpisati Ugovor o posredovanju. Bez Ugovora o posredovanju zabranjeno je obavljanje poslova posredovanja. Agencija „ETOS“ pruža sve usluge vezano ne samo za posredovanja u prometu nekretninama, nego i druge usluge vezane za poslovanje nekretninama, što podrazumijeva, ishodovanje kompletne materijalno-tehničke dokumentacije potrebne za uređenje predmetne nekretnine, priprema dokumentacije i organiziranje zaključivanja pravnog posla (svih predugovora ili ugovora kod javnog bilježnika-notara).

OGLAS

Viteški.ba: Koji su poslovi koje pokriva Vaša djelatnost?
DIDAK: Osnovni poslovi iz naše djelatnosti su sljedeći:
1. Usluge i pravnog i financijskog savjetovanja, provjera valjanosti dokumentacije svake nekretnine,
2. Procjena tržišne i druge vrijednosti svake nekretnine, kao i procjenu ekonomske vrijednosti imovine,
kapitala i obveza gospodarskih društava, sve od ovlaštenog certificiranog i licenciranog  stručnog procjenitelja. To je jedan od najvažnijih segmenata naše poslovne aktivnosti u poslovanju nekretnina
3. Ekonomsko i druga vještačenja, Pregled nekretnina na terenu, oglašavanje, pronalaženje kupaca i poslovno pregovaranje,
4. Sve druge administrativno-tehničke poslove. Stvaranje našeg brenda, i njegov daljnji razvoj temelji se na stručnoj i profesionalnoj podršci naših agenata prema svakom klijentu. Poslovni imidž naše kuće je atraktivna prezentacija uz opsežno oglašavanje u svim relevantnim medijima, kao i svakodnevno ažurirana internet prezentacija naše agencije na našim stranicama.

OGLAS
Oglasi
LM