viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.04.24 @ 18:59
OGLAS

“Prije dvadesetak godina suočio sam se s teškim trenucima u životu. Završio sam u bolnici s teškom dijagnozom, naime progresivni oblik hepatitisa C virusa doveo je do ciroze jetre. Prognoze nisu bile obećavajuće ali se nisam predavao”, započinje svoju priču Srećo Ramljak, mještanin viteškog naselja Gornja Večeriska.

“To je bio moj križ, težak križ s kojim čovjek jednom ili nijednom u životu optereti svoja pleća. To su i trenutci kada razmišljamo o ovozemaljskom, o prolaznosti života ali i svojim osobnim naucima u vjeri, o moralnim i etičkim principima po kojima smo živjeli i po kojima planiramo nastaviti živjeti. Preispitivao sam se kako sam živio. Bio sam mlad i zavjetovao sam se Otkupitelju ako učini milost i blagoslovi me u dobrom da ću dati izgraditi veliki križ u Gornjoj Večeriskoj i koji će na određeni način biti mjesto okupljanja u vjeri za naše mjesto.

OGLAS

Prije nekoliko godina to se i ostvarilo, napravio sam križ i uredio ambijent na brdašcu iznad osnovne škole iako je postojala ideja da se isti napravi na križanju ceste upravo kod škole. Izgradnja križa bilo je moje obećanje Gospodinu i osobni zavjet njemu koju su podržali i ostali mještani. Prije nekoliko godina križ je blagoslovljen, a misa kod križa održava se svake godine prigodom održavanja tradicionalne GE-VE večeri kada u našem selu bude najljepše tokom godine.

OGLAS

Najveće zadovoljstvo predstavlja mi spoznaja da je mjesto kod križa postalo mjesto okupljanja u molitvi. Križ je postao mjesto okupljanja vjernika na dnevnoj razini. Preostaje još da na samome mjestu uredimo nekoliko detalja kako bi ukupni ambijent bio ljepši i potpuniji i koji bi svojim sadržajem služio posjetiteljima. Osobito mi je drago da je oživotvorenje mog osobnog zavjeta postalo mjesto okupljanja ljudi u vjeri i molitvi”, ispričao je za viteški.ba Ramljak uz završnu poruku slava Gospodinu!

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM