Vitez
sumaglica
3 ° C
3 °
3 °
74 %
0.5kmh
5 %
Pet
8 °
Sub
13 °
Ned
5 °
Pon
3 °
Uto
5 °

Novotravničanin Ivan Stanić javnosti predstavio svoju prvu pjesmu naziva “Biser”

Dragi naši čitatelji, danas nam dolazi prelijepa priča mladog Novotravničanina Ivana Stanića. Povod našeg razgovora s njim jeste izlazak njegovog prvijenca, pjesme pod nazivom “Biser“  čiji je autor poznati kompozitor i tekstopisac Bane Opičić.

Ivane, vesele nas ovakve priče, drago nam je da ste uspjeli izaći sa svojom prvom pjesmom. Možete li nam reći nešto više o sebi, svom rođenju, odrastanju, obrazovanju te čime se sada bavite?

Rođen sam 30.12.1998. u Novom Travniku. Pohađao sam i uspješno završio Srednju glazbenu školu ,,Jakova Gotovca’’ u Novom Travniku. Glazba je moja ljubav od najranijih dana, tako da je izbor srednje glazbene škole bio moj logičan i pravi put. Moje glazbeno obrazovanje odredilo je i moj profesionalni put, odnosno nešto čime bi se volio baviti u životu. Kroz srednju školu sam naučio sam svirati dva instrumenta tako da uspješno “upravljam“ klavirom i harmonikom.

Na žalost, iz Novog Travnika sam otišao po završetku glazbene gimnazije, smatrajući da ću negdje drugo uspjeti osigurati bolju budućnost i perspektivu, kako na privatnom tako i na profesionalnom planu. Svima je poznato kakvo je stanje u našoj državi i društvu, smatrao sam kako ću se negdje drugo lakše ostvariti. Vjerujem kako će vrijeme ispred nas učiniti da i situacija bude bolja jer volim mjesto gdje sam se rodio i odrastao, tako da ne odbijam i mogućost povratka nekada u budućnosti.

Odlazak u “bijeli svijet“ otvorio vam je vrata u glazbenim vodama. Recite nam nešto više  o tome.

Kako sam prethodno rekao, odlazak u inozemstvo sam prepoznao kao šansu za bojim životom, to se pokazalo kao dobra odluka jer sam ispunio svoje ciljeve. Kontakt s Banetom Opčićem je bila jedna prelijepa slučajnost. Sestra mi je željela prirediti to prekrasno iznenađenje te je uspjela uspostaviti kontakt s njim povodom mog rođendana. Njemu se svidio moj način pjevanja i moji coveri, tako da se desila jedna predivna suradnja i ujedno najljepši poklon za rođendan. Maštao sam da ću jednog dana imati priliku upoznati Baneta, a evo to se već sad ostvarilo te moja prva pjesma nosi njegov potpis. . Za Baneta mogu reći da je zaista velik čovjek i dobrog srca, čast mi je i sretan sam sto imam njegovu podršku na samom početku karijere .

Kako ste se odlučili izaći u javnost s pjesmom “Biser“ ?

Ehh, to je bila slučajnost i splet sretnih okolnosti.  Bio sam u “izlasku“ s prijateljima u gradu, na “muzici u živo“ u jednom manjem kafiću. Prijatelji koji su tu bili samnom, zamolili su glazbenike da ja otpjevam jednu pjesmu, reakcije su bile odlične i od tog momenta je krenula suradnja između mene i mog sadašnjeg klavijaturiste.

Tko vam je bio največa potpora na tom glazbenom putu?

Najveću potporu sam naravno imao od svoje obitelji ali i prijatelji su mi pružili maksimalnu potporu , a od njih bi malo više izdvojio svog klavijaturistu koji ima veliku ulogu u svemu ovome.  U početku smo radili samo on i ja u manjim lokalima, manja veselja, rođendani itd., Vremenom smo sve više i više rasli te danas imamo formiran band i punimo velike klubove, lokale i sviramo velika veselja.

Imate li u pripremi još novih pjesama, možemo li uskoro očekivati na našim prostorima koncert ili slično?

Naravno već planiramo drugu pjesmu, sve ću naravno najaviti na vrijeme. Još nismo razmišljali o tome ali naravno da mi je želja da nastupam u svom rodnom gradu.

Što biste poručili mladim ljudima ?

Mladim ljudima bih poručio; vjerujte u sebe, radite na sebi da postanete bolja verzija sebe i nikad ne odustajte od svojih ciljeva i snova.

NAJNOVIJE OBJAVE

Lejla Kraljević: Viteško srce ugroženim sugrađanima gradi kuće, kupuje ogrjev, dijeli hranu i odjeću

Humanitarna udruga Viteško srce iz Viteza pomaže kontinuirano već četiri godine ljudima i djeci u potrebi na teritoriji Županije Središnja Bosna.

Stjepan Alilović: Teme koje zanimaju mlade biti će u fokusu samo ako ih mladi nametnu

Predsjednik Udruge Volim Vitez je magistar prava po zvanju s više od šest godina radnog iskustva u struci te nekoliko godina predanog...

Boris Marjanović: Zajedno za Vitez koji će biti lider razvoja, ostanka i budućnosti

Osnovni cilj svih aktivnosti koje se rade i koje će se provoditi je podizati kvalitetu života u svakom smislu, ističe, između ostaloga,...

INTERVIEW: Anja Stipinović, još jedna mlada i svestrana osoba iz Viteza

Viteški.ba nastavlja s ugošćavanjem osoba koje su u Vitezu prepoznatljive svojim doprinosom na polju sporta, kulture, politike, umjetnosti i omladinskog rada.
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.