viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 14:34
OGLAS

U povodu početka mjeseca Ramazana novinari portala Viteški.ba razgovarali su sa glavnim imamom Medžlisa islamske zajednice Vitez Omerom ef. Sikirom, koji je tom prigodom svim vjernicima uputio kraću poruku o važnosti Ramazana i njegovim porukama:

U životu vjernika Ramazan ima zasebno mjesto jer predstavlja i oživljava direktnu vezu između nebesa i Zemlje, Dragog Boga i čovjeka, onog i ovog svijeta, duhovnog i materijalnog. Nikada snažnije ova veza nije prisutnija nego što je to u danima i noćima ramazanskim. Ramazan je mjesec pojačane komunikacije onog što nazivamo metafizičkim sa fizičkim, pojavnim svijetom.

Kroz povijest, Bog se obraćao ljudima u danima i noćima Ramazana, slao im Svoje Objave, Spuštao na njih Svoju neizmjernu milost i oprost, ljudska srca punio nadom i osjećajem uspjeha. S druge strane, vjernik za vrijeme Ramazana osjeća i spoznaje vlastitu duhovnost, vrijednost, potencijal i, što je najvažnije, svoju ulogu i položaj na ovom svijetu, te odredište prema kojem se neumitno kreće, naveo je Sikira.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM